AMERIKA ZVANIČNO OPTUŽILA PUTINA: Ruski predsednik je korumpiran!

Predstavnik američkog Ministarstva finansija Adam Zubin tvrdi da je Vladimir Putin korumpiran, između ostalog kaže i da ruski predsednik skriva stvarno bogatstvo

  • 44

U čuvenoj emisiji BBC-ja “Panorama“ prvi put je neko od američkih zvaničnika direktno optužio ruskog predsednika Vladimira Putina za korupciju.

Adam Zubin, koji u okviru američkog Trezora nadgleda sprovođenje sankcija prema Rusiji, rekao je za BBC da je ruski predsednik korumpiran i da američka vlast zna to "mnogo godina".

PUTIN IPAK NIJE KRIV, BRITANCI MU SMEŠTAJU: Oglasio se brat ubijenog ruskog špijuna

Videli smo kako pomaže svojim prijateljima, svojim bliskim saradnicima da se obogate, a marginalizuje one koji ne vide državu kao saveznika. Bilo da je u pitanju rusko energetsko bogatstvo, državni ugovori, on usmerava sve na one za koje veruje da će ga služiti i isključuje one koji to ne žele. Za mene, to je slika korupcije - rekao je on.

Zubin nije komentarisao izveštaj CIA iz 2007. godine da Putinovo bogatstvo iznosi oko 40 milijardi dolara, ali je rekao da ruski predsednik tajno "gomila" bogatstvo.

(VIDEO) Zbog ovog SNIMKA je agent KGB optužio Putina da je - PEDOFIL, a onda je UBIJEN!

On navodi da dobija godišnju platu od oko 110.000 dolara. To nije tačan iznos jer Putin ima dugogodišnju praksu skrivanja stvarnog bogatstva -  tvrdi Zubin.

Foto-ilustracija: AP/Tanjug, freeimages.com/patyvo Foto-ilustracija: AP/Tanjug, freeimages.com/patyvo

Putinov portparol je to demantovao, rekavši da nije potreban odgovor ni na jedno od ovih pitanja, jer su ona čista fikcija.

Novinari emisije "Panorama" uspeli su da dođu i do bivšeg ruskog "insajdera", Dmitrija Skarge koji je naveo da zna tačno koliko je Putinovo bogatstvo.

BAHATO, MOĆNO I SUPERLUKSUZNO: Evo šta sve ima milijarder Roman Abramovič (FOTO) (VIDEO)

Foto: Profimedia/PA Foto: Profimedia/PA

Skarga, koji je upravljao kompanijom "Sovkomflot", rekao je da je došlo do transfera novca od 35 miliona dolara za kupovinu jahte, kao i da je ona bila poklon Putinu od najpoznatijeg britanskog Rusa Romana Abramoviča.

"Panorama" je želela izjavu i Romana Abramoviča, međutim njegovi advokati su izjavili da su to samo "glasine", dok je Vladimir Putin odbio da da izjavu za ovu emisiju.

Kremlj je i ranije negirao ovakve navode, a ovo je samo još jedna od "afera" u koje je upleten ruski predsednik, nakon što su prošle nedelje britanski zvaničnici saopštili da je Putin "verovatno odobrio" ubistvo bivšeg špijuna Aleksandra Litvinjenka.

(Telegraf. rs / tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mire

    25. januar 2016 | 21:46

    Mozete da mu piljunete pod prozor ako vam on to dozvoli nema vas nigde zavukli ste su u misiju rupu jedino sto vam je ostalo to je da jedete g..na po televiziji i novinama.

  • 1389 patriota

    25. januar 2016 | 22:04

    Ziveo Putin,

  • Ccc

    25. januar 2016 | 22:06

    Krivo je celom svetu da je putin big boss...sibirski medved koji se nikog ne plasi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA