NA DANAŠNJI DAN VESNA JE PREVARILA SMRT I UŠLA U GINISA: O njoj je pričao CEO SVET, a evo ko ju je u stvari spasao!

Bivša stjuardesa istakla je da veruje da ju je spasao Sveti Sava, te se ne odvaja od ikone ovog sveca zbog kojeg svaki 27. januar proslavlja kao svog spasitelja

  • 7

Na današnji dan, 26. januara 1972. godine, avion JAT „DC-9“ koji je leteo na liniji Kopenhagen-Beograd, pao je iznad mesta Srpska Kamenjica u Čehoslovačkoj, a pad sa 10.000 metara preživela je jedino naša stjuardesa Vesna Vulović.

MISTERIJA STARA 43 GODINE: Niko ne zna šta je uzrok pada aviona koji je preživela jedino srpska stjuardesa! (FOTO)

Ona je tada imala 22 godine i ostala je u životu zahvaljujući tome što je  bila vezana za svoje sedište u zadnjem delu aviona, koji je pao na planinu sa debelim snežnim pokrivačem.

Foto: Youtube/morningwriter Foto: Youtube/morningwriter

Ukupno 26 putnika i članova posade je poginulo, a Vesna je 1985. godine ušla u Ginisovu knjigu rekorda. Titulu "kako preživeti nemoguće" uručio joj je Pol Makartni.

Vesna je od posledica pada zadobila frakturu lobanje, obe slomljene noge, tri slomljena pršljena, povrede koje su dovele do privremene paralize od struka nadole.

U retkim intervjuima, bivša stjuardesa je istakla da veruje da ju je spasao Sveti Sava. Zbog toga se ne odvaja od ikone ovog sveca, a svaki 27. januar proslavlja kao svog spasitelja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • топлистанадреалиста

    26. januar 2016 | 15:36

    "Ја ти машем сваког дана а боинг заглушује ми буку срца, зато данас објављујем, задње вијести из свог срца.... Посљедњи лет "боинга 707"....,Нећу више да страхујем за тебе, хоћу да будеш на земљи, стјуардеса цвјетних поља и зелених ливада без ограда, Хоћу да заједно самном машеш птицама у лету"....,једна од најдражих пјесама икада! "Последњи лет бонга 707"!!!

  • Bodin

    26. januar 2016 | 16:12

    Nju je spasao ormar koji ju je pritegao, i zaklonio... Tako je na National Geographic-u objasnjeno.

  • Maca23

    26. januar 2016 | 15:31

    Ima prava da veruje. A sta je sa 24 poginula? Njima svetac nije pomogao. Ovo je samo sreca da je deo aviona u kojem je bila Vesna pao na nizbrdicu I otklizao. Jos jedan putnik je davao znake zivota ali je preminuo na putu za bolnicu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA