HOROR U SRBIJI, LEŠEVI TRUNU U BLIZINI VODOVODA I ŠIRE PAKLENI SMRAD: Užas na divljoj deponiji u Prnjavoru! (FOTO)

Ova deponija se nalazi u blizini rezervoara za vodu regionalnog vodovoda

  • 5

Divlja deponija koja se nalazi u Prnjavoru kod Šapca zadaje velike glavobolje meštanima jer predstavlja potencijalni izvor zaraze, a suočeni su i sa nesnosnim smradom. Našoj redakciji se svakodnevno javljaju brojni nezadovoljni stanovnici ovog mesta, koji su nam pored fotografija dali i informacije o stanju na ovoj divljoj deponji.

DRAMATIČNO UPOZORENJE: Kupaćemo se u otpadu, u morima će biti više plastike nego ribe!

Kako smo saznali, na ovoj deponiji otpad odlažu stanovnici Prnjavora, ali i meštani okolnih sela - Novog sela i Lešnice. Oni su uplašeni zbog rizika od širenja zaraze.

SRPSKA SRAMOTA: Smeće sa deponije ZATRPALO Frušku goru, od SMRADA ne može da se živi! (FOTO)

- Ova deponija se nalazi u blizini rezervoara za vodu regionalnog vodovoda. Ona je preplavljena  flašama hebricida, uginulih životinja i drugih izvora zaraza - kaže nam ogorčeni meštaniin Prnjavora.

On nam objašnjava da su meštani očajni i da su u pojedinim trenucima pomišljali da se skupe, natovare smeće i da ga ostave u centru Prnjavora kako bi skrenuli pažnju na svoj problem.

Kako se ova deponija nalazi u starom napuštenom koritu i da ne postoji nasip pored Drine, svaki put kada ova reka izlije ona prelazi preko deponije i preko 300 hektara obradivog zemljišta, da bi potom kada se povlači, sav ovaj otpad završio u njenim tokovima.

Ogorčeni Prnjavorac kaže da se, nažalost, nalaze u situaciji kada moraju da odluče da li će da se odreknu  izvorišta vode, jer ova deponija opstaje već pola veka.

- Nemoćni smo i očajni. Naš predlog je da se ova divlja deponija zatvori i sanira i da se obezbedi stalno dežurstvo komunalne policije, kako bi se narod odvikao od bacanja otpada na ovom mestu.

On takođe ističe da je najveći problem veliki broj pasa lutalica koji ovo smeće raznose i na taj način ugrožavaju zdravlje ljudi prenoseći zaraze.

Foto: Čitalac Telegrafa Foto: Čitalac Telegrafa

Tragom ovih informacija, kontaktirali smo upravu grada Šapca i odeljenja za inspekcijske i komunalno-stambene poslove i oni su nam objasnili da su upoznati sa problemom divlje deponije u Prnjavoru.

- Godinama se suočavamo sa ovim problemom. Lokalna mesna zajednica nije pronašla način da se sistemski reši problem otpada, a građani negde moraju da ga odlažu. Mi smo više puta izlazili na teren i sami smo se uverili koliko je ozbiljna situacija - kažu nam iz Uprave grada Šapca.

Oni su nam takođe rekli da je za 2016. godiinu planirana sanacije ove deponije, ali i drugih na teritoriji opštine Šabac.

Foto: Čitalac Telegrafa Foto: Čitalac Telegrafa

- Mi smo u saradnji sa mesnom zajednicom pre nekoliko godina čak organizovali akciju sređivanja te deponije, ali problem je sistemski i tek kada se nađe prostor za odlaganje otpada, moći će da se ukloni ova divlja deponija - kažu iz gradske uprave.

Rekli su nam da su planirana sređivanja deponija u Tabanoviću, Malom Vraniću i još nekim selima.

- Pitanje je dana kada će biti započeto rešavanje problema na ovoj deponiji. Najvažnije je da se pronađe adekvatno mesto gde će se smeće odlagati - zaključuju oni.

(Jovanka Tetiković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zorazz

    28. januar 2016 | 14:26

    Belosvetska lenstina....Zar nije mogao da zakopa zivotinju.Treba ga pronaci i naplatiti ovnu debelu kaznu.

  • ivan

    28. januar 2016 | 19:25

    Na zalost sve je ovo istina.Postji u Sapcu komunalna policija,koja na zalost neradi svoj posao.Zasto je to tako.

  • zora

    28. januar 2016 | 14:22

    Naj prljavija zemlja u ovom delu sveta smo mi,a naj tuznije u svemu je da smo mi PRLJAVA NACIJA.Nemojte sada da se bunite i vicete da vi ne bacate.Svako od nas to kaze a zemlja je uzasno PRLJAVA.Da li je resenje lupanje po djepu.Kazne , kazne i kazne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA