DETALJI PLJAČKE O KOJOJ BRUJI SRBIJA: Da li ste i vi na listi ovih PREVARANATA?

Uhapšeni su Svrljižani L. M. (30) i D. M. (38), jer su od polovine 2013. do juče, nudili na prodaju vozila iz inostranstva, lažno se predstavljajući i na ime kapare putem post-neta uzimali različite iznose novca

  • 4

Zahvaljujući efikasnoj akciji niške policije uhapšeno je dvoje opasnih prevaranata koji su poslednje tri godine na teritoriji cele Srbije pljačkali kupce automobila.

DA LI SU I VAS PREVARILI? Prodavali nepostojeće automobile, Srbi masovno davali KAPARU!

Kako je saopštila Informativna služba niške Policijske uprave, uhapšeni su Svrljižani L. M. (30) i D. M. (38), jer su od polovine 2.013. do juče, nudili na prodaju vozila iz inostranstva, lažno se predstavljajući i na ime kapare putem post neta uzimali različite iznose novca. Prilikom podizanja para koristili su lične karte drugih osoba.

Kako saznajemo, mozak ove lopovske operacije bio je D. M. dok mu je njegova supruga L. M. pomagala podižući novac koji su prevareni uplaćivali.

Oni su na sajtu za prodaju polovnih automobila nudili vozila iz inostranstva po cenama znatno nižim od tržišnih kako bi namamili potencijalne kupce. Tako su prodavali neka navodno stara vozila za delove za iznos od trista do četiri stotine evra, ali su prodavali i vozila za dve i po hiljade evra, iako je realna vrednost takvog automobila znatno veća. Kada bi im se kupci javili, D.M. se predstavljao kao gastarbajter koji u Srbiju dovozi vozila i prodaje ih - kažu sagovornici iz istrage i dodaju:

Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

- Čim bi kupovina bila ugovorena, D.M. je zahtevao od žrtve da uplati na ime kapare odredjeni novčani iznos koji se kretao od sto do dvesta evra, mada je bio jedan slučaj da su prihvatili i hiljadu dinara, s obzirom na to da zainteresovani kupac nije imao više. D.M. je izbegavao da pruži bilo kakve lične podatke insistirajući da će on dovesti vozilo na adresu kupca. Novac je podizala njegova supruga koristeći ukradene lične karte.

Niška policija je intenzivno radila na rasvetljavanju lanca prevara koje su Svrljižani vršili od Vranja do Subotice i uspela da ih uhvati na delu.

- Oni su dvojici oštećenih ponudili isto vozilo i zatražili po dvanaest hiljada dinara kao kaparu. Policija je juče uhapsila L.M. neposredno nakon što je u okolini Sokobanje podigla novac koji su na prevaru izvukli od kupaca nepostojećeg automobila. Kod nje je pronadjena i ukradena lična karta – kažu naši izvori.

Prevarantima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će sa krivičnom prijavom biti privedeni nadležnom tužilaštvu. S obzirom na to da se sumnja da ima još oštećenih Policija ih je pozvala da se jave na telefone 192 i 018 503 173.

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA