BORBA ZA PRAVA OSOBA SA INVALIDITETOM: Potpisan sporazum SDP i Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije

Socijaldemokratska partija Srbije i Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom Srbije potpisale sporazum o saradnji koji predviđa da SDP kroz rad na svim nivoima učini sve da se poboljša socijalni i ekonomski status i druga prava invalida

  • 0

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava i potpredsednica Socijaldemokratske partija Srbije (SDP) Suzana Paunović potpisala je danas sa potpredsednikom Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije (NOOIS) Mihailom Pajevićem, sporazum o saradnji.

- Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom Srbije je krovna organizacija koja uključuje 560 organizacija osoba sa invaliditetom, sa preko 800 hiljada članova. Ovaj sporazum je nastavak saradnje SDPS-a i različitih udruženja osoba sa invaliditetom. Zajedno sa partnerima borićemo se da se glas osoba sa invaliditetom što jače čuje u parlamentu, u Vladi kao i na lokalnom nivou – istakla je Suzana Paunović.

(INTERVJU) SUZANA PAUNOVIĆ: U Srbiji se sve više ostvaruju ljudska prava

Prema tekstu sporazuma, SDP Srbije i Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom Srbije su saglasne da SDP Srbije kroz parlamentarni rad, učešće u skupštinskim odborima i drugim telima, kroz zakonodavnu inicijativu, kao i kroz učešće u radu u lokalnoj samoupravi, učini sve kako bi bio poboljšan socijalni i ekonomski status i druga prava invalida.

Takođe, potpisnice Sporazuma saglasne su da SDP Srbije, gde god je to moguće, kroz učešće u izvršnoj vlasti odnosno lokalnoj samoupravi utiče na kreiranje politike zahvaljujući kojoj će u narednom periodu biti ostvaren proces integracije invalida u radne i životne procese.

Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

Adaptirana ŠKOLA ZA 60 ROMSKE DECE u Rumi

Bitnost ovog sporazuma istakla je i Ivanka Jovanović, izvršna direktorka udruženja.

- Samo kroz partnerstvo sa političkim organizacijama koje se zalažu za socijalnu pravdu i stvarno poštovanje ljudskih prava, možemo da utičemo na to da se kvalitet života osoba sa invaliditetom poboljša - rekla je ona.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su funkcioneri SDP Srbije, kao i funkcioneri SNS - koalicioni partneri, i predstavnici NOOIS-a. Ovim povodom i Stana Božović, članica Gradskog odbora SNS, istakla je da SNS, kao i SDPS ne želi kozmetičke, već suštinske promene.

(Telegraf. rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA