Silovao je devojčicu od 15 godina i napravio joj dete. I provešće samo 4,5 godine u zatvoru!

Sve je počelo običnim razgovorom, a u jednom trenutku mladić je seo pokraj maloletnice na krevet u sobi. Najpre joj je u više navrata rekao da "oseća" da ona "to želi". U jednom trenutku nasilnik ju je uhvatio za nadlaktice i srušio na krevet, a potom i silovao

  • 11

Vrhovni sud Hrvatske potvrdio je presudu riječkog Županijskog suda kojom je na četiri i po godine zatvora osuđen  D. B. (32) zbog silovanja devojke stare 15 i po godina. Mučan slučaj, težak seksualni delikt, dogodio se početkom februara 2009. godine u jednom mestu u Primorsko-goranskoj županiji, u vreme dok je momak imao 24 godine, piše Novi list.

MILOJICA JE HTEO DA SILUJE MOJU BOLESNU ĆERKU I MENE, A BIO MI JE KAO SIN! Jeziv krik Radijane (66) potresao je Srbiju

Sve je počelo običnim razgovorom, a u jednom trenutku mladić je seo pokraj maloletnice na krevet u sobi. Najpre joj je u više navrata rekao da "oseća" da ona "to želi", na šta mu je devojka govorila da nije normalan, da je bolestan, pa je počela da plače. U jednom trenutku nasilnik ju je uhvatio za nadlaktice i srušio na krevet. Čvrsto je držeći, pričao joj je kako ga "pali". Uprkos njenom plaču, molbama da je pusti, dok mu je devojka ponavljala da to ne želi, D. B. ju je skinuo i silovao.

Devojka je od tog odnosa zatrudnela, a početkom novembra te godine i rodila dete.

U aprilu 2014. godine, pet godina nakon nemilog događaja, D. B. je osuđen u riječkom Županijskom sudu, a kaznu od četiri i po godine odredilo mu je veće sudije Ike Šarić. Silovatelj, vozač bez posla, na suđenju je izjavljivao da ne smatra da je kriv.

Foto: A. Nalbantjan Foto: A. Nalbantjan

Na tu presudu žalile su se obe strane: tužilaštvo je tražilo strožu kaznu, dok su optuženi i njegov advokat tražili da se optužnica odbaci ili da se presuda ukine i slučaj vrati na ponovno suđenje Ipak, obe žalbe su odbijene.

Vrhovni sud u svojoj presudi ukazuje da je trudnoća žrtve kao posledica silovanja dokazana i pravosnažnom presudom Opštinskog suda u Opatiji kojom je utvrđeno da je čovek osuđen zbog silovanja otac deteta, a zaključak se temelji na veštačenju kojim je potvrđeno njegovo očinstvo, piše Novi list.

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nira

    1. februar 2016 | 13:00

    U ovoj priči mi ništa nije jasno u čijoj sobi je bio kad se to dešavalo zašto je rodila djete silovatelja zar u tom slučaju nerade prisilni pobačaj nešto ovde neštima.

  • blickrig

    1. februar 2016 | 12:35

    treba stroziji zakon u kamenolom da tuca kamenje 10 god.i 1\4 hleba i 1\4 vode za ceo dan i kilo soli

  • JA

    1. februar 2016 | 21:03

    Ne razumem devojke/zene koje se odluce da rode dete od nekog silovatelja. Dzabe tu vaspitanje i sve, genetika je cudo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA