POTONUO BROD SA IZBEGLICAMA U TURSKOJ: Utopilo se devetoro ljudi, uključujući dvoje dece (FOTO)

Privatna turkska novinska agencija Dogan izvestila je da je brod krenuo iz zapadne turske provincije Izmir, najverovatnije ka Grčkoj

  • 4

Turska obalska straža otkrila je danas najmanje devet tela izbeglica, uključujući dvoje dece, nakon što je njihov brod potonuo nedalesko od zapadne turske obale, javio je AFP pozvajući se na informaciju lokalnih turskih medija.

UZNEMIRUJUĆI PRIZORI: Ove fotografije utopljene dece i migranata će vam se urezati u pamćenje (FOTO) (VIDEO)

Privatna turkska novinska agencija Dogan izvestila je da je brod krenuo iz zapadne turske provincije Izmir, najverovatnije ka Grčkoj.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U Turskoj se nalazi 2,2 miliona izbeglica iz Sirije, a prema podacima Organizacije za migracije Ujedinjenih nacija, više od milion izbeglica stiglo je u Evropu morskim putem.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Prema podacima Ujedinjenih nacija, više od 800.000 izbeglica prešlo je Sredozemno more na putu ka Evropi ove godine, a preko 3.400 je poginulo u tom pokušaju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crnikure

    2. februar 2016 | 17:46

    Sto se mene tice ja bi im sve camce i brodove potopio jos na pucini... teroristi sve do 1 a posle ce bit nama po glavi a vec je pocelo.. Nemacka kljuca i svakim danom ovi prave sve vece probleme al se to cenzurise strasno...

  • solunac

    2. februar 2016 | 14:15

    Kad ne smeju da obore Ruski avion, oni potope brod.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA