U OVAJ GRAD POLICIJA NE SME DA UĐE: Zakon narko-bosova nalaže da bude ubijen svako ko smeta (VIDEO)

Meksička savezna država Gerero pravi je simbol užasa. U njoj gospodare narko bande, korupcija je normalna pojava, a ubistva i silovanja su gotovo svakodnevna pojava

  • 6

Meksiko okupan krvlju. Nakon stravične pucnjave u kojoj je ubijeno 11 osoba, savezna država Gerero u kojoj se dogodio masakr, ponovo je dospela u centar svetske javnosti.

EL MEJO: Naslednik El Čapa je još veća krvopija od zloglasnog narko-bosa (FOTO) (VIDEO)

Jedna od najsiromašnijih meksičkih država nalazi se na jugu zemlje, a u njoj živi nešto više od tri miliona ljudi.

U ovoj državi gospodare narko klanovi koji bukvalno upravljaju tim područjem. Korupcija u Gereru je normalna pojava. Narko baroni kontrolišu policiju koja često umesto njih obavlja prljavi posao.

Još se pamti stravičan zločin iz 2014. godine, kada je upravo policija napala, a zatim i otela 43 studenta.

Studenti su nestali u gradu Iguala nakon što ih je, tokom protesta, uhapsila policija.

Iako nije dokazano, postoje navodi da su ih pobili lokalni policajci i pripadnici narko bande. Prema nekim navodima, tela ubijenih studenata su spaljena.

Kolika je povezanost vlasti sa narko-kartelima jasno se vidi i po tome da je celu otmicu i ubistvo studenata isplanirao tadašnji gradonačelnik Iguale Hoze Luis Abarka, koji je nešto kasnije uhapšen u Meksiko Sitiju.

Kada se tome doda da je on na tom mestu zamenio gradonačelnicu Mariju Santos Gorostijetu, koju su ubili upravo pripadnici bandi koje trguju narkoticima, jasno se vidi kolika je povezanost vlasti i kriminalaca.

Da je Gerero država užasa pokazuju i drugi podaci o zločinima koji se tamo dešavaju. Zvanični podatak da u toj saveznoj državi godišnje nestane ili bude ubijeno 900 žena sam po sebi izaziva jezu.

Ipak, ono što je još stravičnije jeste podatak da su mnoge od tih žena pre smrti mučene i silovane, a na kraju bacane sa mostova.

Takođe, na godišnjem nivou u Gereru bude silovano 1.250 žena. Ipak, to je zvanična statistika, a strahuje se da su pravi podaci još užasniji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ludi Milojko@

    7. februar 2016 | 08:21

    Što tu američki ološ ne zavede red i demokratiju

  • Шоне

    7. februar 2016 | 08:47

    Циа снајка,циа.

  • Kostadin

    7. februar 2016 | 09:47

    Taj grad se sigurno zove Skupštinos u državi Srbrero.I tu su sve same poštenjačine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA