PRIJAVITE SE: Na ovom prelepom ostrvu blizu Srbije nude posao, minimalna plata 1.400 evra

Lekarka iz ambulante na Mljetu obratila se pismom svojim kolegama od kojih traži pomoć u pronalasku svog naslednika. Ona bi trebalo da ode u penziju, a na takmičenje se ne javlja niko

  • 16

U medicinskim krugovima poslednjih dana kruži pismo lekarke s Mljeta koja moli za njihovu pomoć kako bi si našla zamenu u ambulanti. Dr. med. Magdalena Nardelli-Kovačić u pismu ističe kako stekla uslove za penziju i da je vreme da ubaci u nižu brzinu, ali da to ne može jer se niko ne javlja na takmičenje raspisano za lekara na Mljetu, piše Brodportal.

Najinteresantnije vesti iz sveta i Srbije pratite na Facebook profilu TELEGRAF ZANIMLJIVOSTI

Nacionalna geografija proglasila je ovaj HRVATSKI GRAD NAJLEPŠIM na svetu (FOTO)

- Pošaljite vest u etar (hrvatski, balkanski, evropski, svetski…), na društvene mreže na kojima ste, u dijasporu. Povežite me s prijateljima novinarima kako bi informacija došla i do onog nekog koji bi voleo da živi i radi na jednom od deset najljepših ostrva sveta. Ja sam optimista i mislim da takav neko postoji u nekoj zabiti u ambulanti na kopnu ili pretrpanoj urbanoj ambulanti ili nekoj hitnoj pomoći – u Hrvatskoj ili susednim zemljama, naše je samo da damo trud da informacija stigne do njega - piše Nardelli-Kovačić ističući kako bi onaj koji se oduči za taj posao imao platu između 8 i 9 hiljada kuna (1.000-1.200 evra), zavisno da li početnik ili specijalista.

Foto: Wikipedia / Jaganjac Foto: Wikipedia / Jaganjac

Dodaje kako mora imati položen državni ispit i vozačku dozvolu, a da će se za dežurstvo dogovarati sa Zavodom za hitnu medicinu Dubrovnik, što mesečno iznosi između 3 i 5 hiljada kuna (390-650), zavisno od broja istih, piše Brodportal.

Navodi i kako će do završetka adaptacije stana iznad ambulante lekar biti smešten u selu, i da će smeštaj plaćati Dom zdravlja i Opština Mljet. Odlazak na kopno takođe nije problem, a postoji i mogućnost specijalizacije.

(Telegraf.rs / Izvor:brodportal.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miki

    2. februar 2016 | 18:07

    A jel primaju Srbe?!!!!!!

  • Jaca

    2. februar 2016 | 17:12

    Nikad!!!I u Grckoj ista pesma,ostrva bez lekara,niko nece da radi u divljini,izes platu,gde da je trosis???

  • Dag

    2. februar 2016 | 20:27

    Prelepo - "Ostrvo mungosa... (Ali, tesko da bi danas, u tom nacionalnm parku,Stbi imali status -"ugrozene vrste".)...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA