SRPSKI PILOT HEROJ OTKRIO ZAVERU POSLE NAPADA TERORISTA: Hteli su nas da okrive, nikad nisam sumnjao da je U AVIONU BILA BOMBA!

Vladimir Vodopivec je rekao da su somalijski istražitelji u početku pokušali da okrive njegovu avio kompaniju za eksploziju

  • 3

Srpski pilot Vlatko Vodopivec koji je nedavno uspeo da u Somaliji prizemlji avion sa velikom rupom u trupu, kazao je da nikada nije ni sumnjao da je to izazvalo nešto drugo osim bombe, napomenuvši da je bezbednost na aerodromu u somalisjkoj prestonici Mogadišu bila ravna nuli.

On je za agenciju AP rekao da za čitav incident krivi odsustvo bezbednosti na somalijskom aerodromu gde je stanje, kako je naveo, "haotično". Vodopivec je dodao da su somalijski istražitelji u početku pokušali da okrive njegovu avio kompaniju.

(VIDEO) MOJ VLADIMIR JE MOJ PONOS: Ispovest majke srpskog pilota i heroja kojeg slavi ceo svet!

Eksplozija bombe bila je razlog što je putnički avion avioprevoznika "Dalo erlajns" u utorak morao da prinudno sleti u Mogadiš, izjavio je u subotu somalijski ministar saobraćaja i avijacije, Ali Ahmed Džamak.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Prema njegovim rečima, potvrđeno je da je došlo do eksplozije bombe u avionu i da je postojala namera da svi u avioni budu ubijeni, preneo je Rojters. Stručnjaci avijacije i srpski pilot koji je uspešno prizemljio letelicu posle incidenta, izjavili su još u sredu da je eksploziju u avionu somalijskog avioprevoznika "Dalo erlajns" najverovatnije izazvala bomba.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Misko

    7. februar 2016 | 18:45

    Nisam bas svatio na koji nacin je neko optuzio aviokompaniju? U vazduhoplovnim nesrecama se rade istrage nesreca pe proglasenja krivca

  • Antimitoman

    7. februar 2016 | 18:46

    Sad kad krenu komentari o svetskoj zaveri protiv srpskog pilota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA