DEČAK (8) NA ZLATIBORU PAO SA ŽIČARE: Dete preživelo samo pukom srećom

Dečak se nalazio u korpi sa starijom sestrom kada je došlo do neopreznog guranja između njih dvoje i isklizavanja iz korpe

  • 3

U ski centru Tornik na Zlatiboru, danas je palo dete (8) sa žičare i tom prilikom zadobilo lakša nagnječenja, saopštila su Skijališta Srbije a prenosi Informer.

Dečak se nalazio u korpi sa starijom sestrom (16), kada je došlo do neopreznog guranja između njih dvoje i isklizavanja iz korpe.

Na proleće počinje izgradnja gondole na Zlatiboru

- Čim je primećen incident, žičara je zaustavljena, a ekipe Skijališta Srbije i Gorske službe spasavanja su odmah došle na lice mesta. Međutim, u toku akcije spasavanja, dečak je iskliznuo iz sestrinih ruku i korpe, i pao na sneg. Lekari koji su bili na licu mesta, dečaku su pružili prvu pomoć i odmah ga transporovali do užičke bolnice, gde su mu konstatovana nagnječenja, bez ozbiljnijih povreda - navodi se u saopštenju.

Takođe, ističe se da se svakog dana, pre početka rada ski centra i u toku rada, sprovode sve mere bezbednosti u skladu sa propisanim procedurama kako bi funkcionisanje skijališta proteklo u najboljem redu i bez problema.

DRAMATIČNO: Dečak visi na žičari i to na visini od 6 metara! (VIDEO)

Foto: Twitter/@SteveMcNair86 Foto: Twitter/@SteveMcNair86

Skijališta Srbije apeluju na roditelje, i na sve skijaše i bordere da poštuju sve propisane bezbednosne mere, i da se pridržavaju pravila ponašanja na žičari i skijalištu kako se ovakve situacije ne bi ponavljale u budućnosti.

- Srećom, današnji događaj je protekao bez posledica i brzom reakcijom svih službi u ski centru izbegnuta je veća tragedija - zaključuje se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA