26

OVO JE MILOŠ, HEROJ O KOJEM PRIČA CELA SRBIJA: I patrijarh Irinej je čuo da sam SVEŠTENIKU vratio 5.500 evra koje je izgubio!

- Nisam hteo da uzmem te pare od bolesne dece. Ipak, rekli su mi da je to njihova donacija, a ne novac koji je neko sakupljao - ispričao je Miloš

Miloš Veličković
Foto: Facebook/Milos Velickovic

Miloš Veličković (26) oduševio je celu Srbiju, zbog svog poštenog čina – kada je kao radnik benzinske pumpe kod Paraćina, na auto-putu Beograd-Niš, svešteniku vratio neverovatnih 5.500 evra koje je ovaj izgubio!

NAJNEVEROVATNIJA PRIČA U SRBIJI: Miloš vratio SVEŠTENIKU 5.500 EVRA, koje je izgubio na pumpi… a onda mu se on odužio!

Ovaj poštenjačina za Telegraf kaže da nijedne sekunde nije razmišljao da novac zadrži.

Bilo mi je krivo da svešteno lice izgubi tolike pare. Čim sam shvatio da su njegovi evri ostali kod nas, odmah sam pozvao poslovođu i policiju. Sve smo uradili prema proceduri i uskoro su bile alarmirane policija, saobraćajna policija i Komercijalna banka (jer je sveštenik plaćao čekovnim karticama) – ispričao je heroj Miloš i dodao da je vest o njemu i pronađenom novcu čuo čak i patrijarh srpski Irinej.

Foto: AP/Tanjug, Telegraf

Foto: AP/Tanjug, Telegraf

Naime, nakon što su natočili gorivo, sveštenik iz Poljske u pratnji drugog lica, put su nastavili ka Beogradu, gde je trebalo da predaju humanitarnu pomoć izbeglicama i sveštenstvu Paraćina.

Kada su shvatili da su novac izgubili, kontaktirali su policiju, i tako došli do informacije gde se novac nalazi.

Kako bi trebalo da se nagradi ovaj heroj?

Kako bi trebalo da se nagradi ovaj heroj?

Hvala Vam što ste glasali.

Pronalazaču su dali nagradu od 500 evra, ali i blagoslov za učinjeno dobro delo.

Nisam hteo da uzmem te pare od bolesne dece. Ipak, rekli su mi da je to njihova donacija, a ne novac koji je neko sakupljao i insistirali su da ga dobijem. Sutra ću tim novcem kolege odvesti na ručak. A najbitnije mi je da sam sačuvao ugled svoje kompanije! – zaključio je ovaj Paraćinac.

(S. I.)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Benzinska pumpa, Evri, Heroj, humanitarna pomoć, Paraćin, Radnik, Sveštenik
Popularni komentari
 • N
  Nemanja

  Svaka cast! Vratice se druze desetostruko.Isto kao sto ce i onima koji kradu, otimaju, diluju, zelenase…Svakome po zasluzi.Pre ili kasnije!

 • A
  Alisa u zemlji čuda

  Vratio sam i ja svesteniku novac sa par hiljada evra. Živa istina, sveštenik je Milan iz Kragujevca. Vratio bih svakome, ne smatram to sbojom vrlinom, već kućnim vaspitanjem i osnovnom kulturom. A verujte da sam bio finansijskoj krizi i uopšte nisam padao u iskušenje.

 • Н
  Невена

  Свака част Милоше! Поштен, лијеп, млад…. ПС Имаш лијепо име, и све најљепше у животу! :)

foto dana

video dana