OVO JE MILOŠ, HEROJ O KOJEM PRIČA CELA SRBIJA: I patrijarh Irinej je čuo da sam SVEŠTENIKU vratio 5.500 evra koje je izgubio!

- Nisam hteo da uzmem te pare od bolesne dece. Ipak, rekli su mi da je to njihova donacija, a ne novac koji je neko sakupljao - ispričao je Miloš

  • 26

Miloš Veličković (26) oduševio je celu Srbiju, zbog svog poštenog čina - kada je kao radnik benzinske pumpe kod Paraćina, na auto-putu Beograd-Niš, svešteniku vratio neverovatnih 5.500 evra koje je ovaj izgubio!

NAJNEVEROVATNIJA PRIČA U SRBIJI: Miloš vratio SVEŠTENIKU 5.500 EVRA, koje je izgubio na pumpi... a onda mu se on odužio!

Ovaj poštenjačina za Telegraf kaže da nijedne sekunde nije razmišljao da novac zadrži.

- Bilo mi je krivo da svešteno lice izgubi tolike pare. Čim sam shvatio da su njegovi evri ostali kod nas, odmah sam pozvao poslovođu i policiju. Sve smo uradili prema proceduri i uskoro su bile alarmirane policija, saobraćajna policija i Komercijalna banka (jer je sveštenik plaćao čekovnim karticama) - ispričao je heroj Miloš i dodao da je vest o njemu i pronađenom novcu čuo čak i patrijarh srpski Irinej.

Foto: AP/Tanjug, Telegraf Foto: AP/Tanjug, Telegraf

Naime, nakon što su natočili gorivo, sveštenik iz Poljske u pratnji drugog lica, put su nastavili ka Beogradu, gde je trebalo da predaju humanitarnu pomoć izbeglicama i sveštenstvu Paraćina.

Kada su shvatili da su novac izgubili, kontaktirali su policiju, i tako došli do informacije gde se novac nalazi.

Pronalazaču su dali nagradu od 500 evra, ali i blagoslov za učinjeno dobro delo.

- Nisam hteo da uzmem te pare od bolesne dece. Ipak, rekli su mi da je to njihova donacija, a ne novac koji je neko sakupljao i insistirali su da ga dobijem. Sutra ću tim novcem kolege odvesti na ručak. A najbitnije mi je da sam sačuvao ugled svoje kompanije! - zaključio je ovaj Paraćinac.

(S. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja

    8. februar 2016 | 18:32

    Svaka cast! Vratice se druze desetostruko.Isto kao sto ce i onima koji kradu, otimaju, diluju, zelenase...Svakome po zasluzi.Pre ili kasnije!

  • Alisa u zemlji čuda

    8. februar 2016 | 18:20

    Vratio sam i ja svesteniku novac sa par hiljada evra. Živa istina, sveštenik je Milan iz Kragujevca. Vratio bih svakome, ne smatram to sbojom vrlinom, već kućnim vaspitanjem i osnovnom kulturom. A verujte da sam bio finansijskoj krizi i uopšte nisam padao u iskušenje.

  • Невена

    8. februar 2016 | 18:24

    Свака част Милоше! Поштен, лијеп, млад.... ПС Имаш лијепо име, и све најљепше у животу! :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA