TEŠKE OPTUŽBE PROTIV PUTINA: Rusija pomaže izbeglicama i želi da destabilizuje NATO

- Postoje dokazi da Rusija želi da bude igrač, da se nametne na međunarodnoj sceni i da ima glas u dešavanjima na Bliskom Istoku - rekao je Daglas Lut

  • 49

Odgovore na pitanja kakva je dugoročna ambicija Rusije u slučaju Sirije, potražila je švedska novinarka Džesika Džosefson od ambasadora Sjedinjenih Američkih Država pri NATO, Daglasa Luta. Ona je istakla da u Švedskoj postoje glasine da su ruske vlasti pomagale izbeglicama da uđu u Evropu, što su neki ljudi videli kao pokušaj da se se destabilizuje Unija.

IMAĆEMO PROBLEM AKO RUSI PONOVO POVREDE VAZDUŠNI PROSTOR TURSKE: Daglas Lut, ambasador SAD u NATO, za Telegraf

- Mislim da je cilj Rusije u Siriji da zadrži Asada na vlasti i da se time održi i ruski uticaj u regionu. Zbog dugogodišnje veze Rusije sa Asadovim režimom i režimom njegovog oca. I naravno, Rusija ima pomorsku bazu u Tartusu. Tako da, ovo ima veze sa zadržavanjem, očuvanjem ruskog uticaja u regionu. Ali isto tako mislim da postoje dokazi da Rusija želi da bude igrač, da se nametne na međunarodnoj sceni i da ima glas u dešavanjima na Bliskom Istoku - dodao je.

Lut tvrdi da je ruski cilj nije borba protiv Islamske države, jer se oni zapravo ne bore protiv džihadista nego protiv opozicije.

- Što se tiče Švedske, NATO ima očigledno jedno od najbližih partnerstava sa Švedskom - istakao je Lut o partnerstvima sa drugim zemljama i partnerima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Помаже Бог СРБИНЕ

    11. februar 2016 | 15:59

    Баш "ТЕШКЕ ИДИОТИЗМЕ" овај СКОТ изблеја... али која је "ваша" УЛОГА у овим ИДИОТИЗМУ ... ???

  • Жељко

    11. februar 2016 | 16:11

    Уместо да НАТО потпуно затвори круг, сломи и последњег савезника Русије на Блиском истоку-Сирију и крене на Иран, Русија им је зашла иза леђа и стигла на јужне границе НАТО-а. Уместо да НАТО коначно сломи Украјину и закуца на западна врата Русије, Русија је повратила Крим и гурнула непријатеља даље него што је мислио. Уместо да НАТО схвати да се однос снага променио и да више нису господари светског мира и рата, они свет гурају у понор нуклеарног ишчезнућа. Хвала Богу што је са друге стране мудар државник који то неће дозволити. Хвала Богу што постоји Владимир Владимирович, хвала Богу што постоји Русија, хвала Богу што је Русија васкрсла.

  • Nesmajnik

    11. februar 2016 | 15:55

    Putin pokušava da destabilizuje najveće zlo na planeti, kakav bezobraznik.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA