MEDVEDEV UPOZORAVA SVET: Svima nam preti opasnost od NOVE VRSTE RATA!

U Minhenu na Bezbednosnoj konferenciji ruski premijer Dmitrij Medvedev, ocenio je da su odnosi Rusije i NATO skliznuli u novi Hladni rat

  • 34

Situacija u svetu je dramatična, jedinstvene velike Evrope više nema, rekao je u Minhenu na Bezbednosnoj konferenciji ruski premijer Dmitrij Medvedev, ocenivši da su odnosi Rusije i NATO skliznuli u novi Hladni rat.

EUROPOL UPOZORAVA: ISIS planira napade "velikih razmera" na Evropu!

Dmitrij Medvedev navodi da su još žešći sukobi u zemljama Bliskog istoka i severne Afrike, kao i da se dogodio kolaps zbog migrantske krize. Odnosi između EU i Rusije su se pokvarili, u Ukrajini je građanski rat, kaže Medvedev.

Kako je rekao ruski premijer, politički kurs NATO ostaje neprijateljski i zatvoren prema Rusiji.

Prema njegovom mišljenju, odsustvo dijaloga između zapadnih zemalja i Rusije, uključujući i globalna pitanja, je abnormalno a problem u komunikaciji priznaju svi – i Rusija i Zapad, prenosi Tas.

Medvedev je takođe rekao da, ukoliko situacija u Siriji i na drugim žarištima ne bude normalizovana, postoji opasnost da terorizam postane "nova vrsta rata" u koji će biti uvučen čitav svet.

Samo redovna saradnja između Rusije i SAD može da vodi ka normalizaciji situacije u Siriji, rekao je Medvedev.

"Pod tim redovna mislim svakodnevna saradnja", dodao je ruski premijer.

Takođe je rekao da nema potrebe bilo koga plašiti kopnenom operacijom u Siriji, prenosi Rojters, navodeći da nije jasno na šta je Medvedv mislio.

Foto: Tanjug/AP/Haberturk TV Foto: Tanjug/AP/Haberturk TV

Medvedev je ponovo odbacio optužbe da ruske vazdušne snage bombarduju civile u Siriji.

- Nema dokaza da bombardujemo civile iako nas svi optužuju da to činimo. Rusija ne pokušava da ostvari neke tajne ciljeve u Siriji. Jednostavno pokušavamo da zaštitimo naše nacionalne interese - rekao je Medvedev, dodavši da Moskva želi da spreči ekstremiste da stignu do Rusije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mire

    13. februar 2016 | 13:02

    Blizi se dan kataklizme koja ce svet zaviti u crno.

  • Dr Lune

    13. februar 2016 | 12:01

    Hm,hmm...Staljin 1931. godine " zaostajemo za razvijenim svetom 50 i 100 godina, moramo pobediti ili ce nas rastrgnuti"...

  • Zone

    13. februar 2016 | 16:48

    Smatram da je neophodna prekompozicija organizacije Ujedinjenih nacija, uspostavljanje novih načela i principa po kojima će ona funkcionisati. Na žalost, po sadašnjem ponašanju velikih sila, naročito SAD-a, to nije moguće i sve sam sigurniji da je svet bliži novom globalnom sukobu. Nadam se da grešim, ali...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA