Oprez, zbog OVOG naizgled malog propusta možete dobiti kaznu i do 50.000 dinara!

Sankcije, koje su ranije bile od 5.000 do 15.000 dinara, ozbiljno su pooštrene novim Zakonom o energetici koji je usvojen prošle godine, a prve kazne već su počele da se izriču

  • 8

Ubuduće svako ko bude zabranio radnicima elektrodistribucije da mu očitaju brojilo za struju može da plati kaznu i do 50.000 dinara, pišu Večernje novosti.

NEMA POVEĆANJA CENE STRUJE: Direktor EPS-a obradovao sve građane Srbije!

Sankcije, koje su ranije bile od 5.000 do 15.000 dinara, ozbiljno su pooštrene novim Zakonom o energetici koji je usvojen prošle godine, a prve kazne već su počele da se izriču. Preduzetnici koji "sakriju" merače, mogu da završe sa kaznom do pola miliona dinara, a firme do čak - dva miliona.

Oni koji, pak, svoj priključak postave "na divlje" mogu da završe i u zatvoru. Ovo je sudbina oko 300 građana Srbije do sada. Prvi slučaj da se građanin našao iza rešetaka jer je krao struju je bio 2011. godine, a on je tada dobio kaznu zatvora od tri meseca. Svaka distribucija godišnje pošalje 5.000 ovakvih prijava u tužilaštvo, a maksimalna kazna zatvora je od jedne do tri godine.

Građani i privreda, prema najnovijim podacima EPS, duguju za električnu energiju čak 37 milijardi dinara, što je za čak 17 milijardi dinara više nego pre četiri godine. Dugovi su, ipak, verovatno još veći jer mnogi ne dozvoljavaju ni da im se - očita potrošnja. Zato su distribucije u konstantnom problemu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dane

    13. februar 2016 | 18:11

    Najveci duznici su firme ciji su vlasnici poslanici, a oni sami za svoje kuce i stanove mnogo duguju. Jadna sirotinja prvo plati struju pa onda ide da kupi hleb, nedaj boze da duguju vise od 5000 din. na njima mocnici iskaljuju bes i pljuste kazne. Sramota.

  • Mixer

    13. februar 2016 | 18:53

    Za 2 hiljade duga mi je iskljucena struja....za 500din stigla opomena a ovi sto imaju milionske dugove nista.... I resio sam da vas tuzim uskoro zato sto se u dvoristu nalaze 2 vase bandere i dalekovod....i savetovao bih svim gradjanima da vas tuze ukoliko se neka bandera,trafo,dalekovod nalaze u njihovim dvoristima....dobijate sigurno na sudu ali posto ovi nisu validni dobicete nekoliko godina besplatne struje....

  • BOR

    13. februar 2016 | 19:25

    Sirotinja sve placa, drzava zivi od sirotinje. Ko ima hoce jos, drzava zivi od penzionera, jer su redovne platise.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA