GOTOV JE: Ni Putin neće uspeti da spase Bašara al-Asada!

- Asad je zatražio pomoć Rusije, koja neće uspeti da ga spase - istakao je šef saudijske diplomatije Adel al-Džubeir

  • 91

Saudijski ministar spoljnih poslova Adel al-Džubeir kaže da ruski napori da podrži sirijskog predsednika Bašara al-Asada neće rezultovati njegovim opstankom.

ATENTAT NA PREDSEDNIKA: Probali da ubiju Bašara al-Asada dok je sahranjivao majku

Džubeir je na konferenciji za štampu u Rijadu rekao i da su propali raniji napori podrške Asada koje je preduzimao, između ostalih, Iran, prenela je agencija AFP.

- Sad je Asad zatražio pomoć Rusije, koja neće uspeti da ga spase - istakao je šef saudijske diplomatije.

On je juče u intervjuu CNN-u izjavio da, ukoliko pregovori o miru u Siriji ne urode plodom, predsednika te zemlje Bašara al-Asada treba "ukloniti silom".

- Verujem da je Asad oslabio i da je gotov - rekao je Džubeir i dodao: "Bašar al-Asad će otići, ne sumnjam u to. On će otići ili političkim procesom ili će biti sklonjen na silu.

- Mi ćemo, koliko god budemo mogli, insistirati na tome da politički proces uspe. Ali ako ne uspe, to će biti zbog tvrdoglavosti sirijskog režima i njihovih saveznika - istakao je šef saudijske diplomatije i dodao da će u tom slučaju "postati jasno da nema druge opcije nego da se Bašar al-Asad ukloni silom".

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

On je naveo da je Saudijska Arabija spremna da pošalje kopnene snage u borbe u Siriji, ali samo u sklopu koalicije na čelu sa SAD.

Nade u razrešenje konflikta u Siriji je pobudio dogovor o prekidu neprijateljstava u toj zemlji i dostavi humanitarne pomoći opkoljenim sirijskim gradovima, koji su objavili američki državni sekretar Džon Keri i šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Velislav

    14. februar 2016 | 16:02

    Arabija bez Amerike ne sme da mrdne, a Asad je kriv jer je sagradio silne škole i bolnice, puteve itd i oterao mmf. Kriv je koliko i Gadafi, a protiv njega su sve one hulje plaćenici koje su i ovog smakle.

  • Raspucin

    14. februar 2016 | 15:26

    Hahaha ajde i to da vidimo, svi prete preko SAD-a, a oni tek ne mogu nista Rusiji.

  • Ivko

    14. februar 2016 | 15:46

    Sad se cuh sa Asadom već se pakuje da beži. Samo to u nekom drugom filmu. Bar se po tonu retorike sada zna ko je finansirao Islamsku Drzavu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA