I RS PROSLAVILA DAN DRŽAVNOSTI SRBIJE: Dodik čestitao praznik svim Srbima

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je rekao da je Srbija matična zemlja srpskog naroda koja sve Srbe, ma gde živeli, okuplja u ljubavi prema njoj

  • 15

U Banjaluci je Generalni konzulat Srbije sinoć obeležio Dan državnosti Srbije - Sretenje, a svečanosti u Narodnom pozorištu prisustvovali su zvaničnici RS, predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti Srpske i BiH, kulturnog i javnog života.

SRBIJA JE SLOBODNA I DEMOKRATSKA - OVA PAROLA ODJEKUJE SVETOM! Evo zašto Srbi SRETENJE čuvaju kao OČI U GLAVI

Generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić rekao je da je Srbija danas moderna evropska zemlja i da je 15. februar najvažniji datum u modernoj istoriji Srbije, jer se njim proslavljaju i državnost i ustavnost i identitet Srbije.

- Mislim da je ova svečanost bolja od svake političke priče i večeras smo Banjaluci pokazali najbolje što Srbije ima - istakao je Nikolić, preneo je RTRS.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je rekao da je Srbija matična zemlja srpskog naroda koja sve Srbe, ma gde živeli, okuplja u ljubavi prema njoj.

Dodik je čestitao građanima Srbije praznik, i poželeo Srbiji mnogo uspeha na svim poljima, poručivši da ga i Srpska proslavlja sa radošću.

- Veliki nam je dar večerašnji koncert ansambla ''Kolo'', koji neguje najlepše igre sa prostora Balkana - rekao je Dodik.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA