BiH predala kandidaturu za članstvo u EU

Dragan Čović je naglasio da će ova godina biti godina reformi kako bi BiH sustigla svoje susede na putu evropskih integracija

  • 7

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović predao je, u ime BiH, danas zahtev za članstvo u Evropskoj uniji ministru spoljnih poslova Holandije Bertu Kendersu.

 

I RS PROSLAVILA DAN DRŽAVNOSTI SRBIJE: Dodik čestitao praznik svim Srbima

 

Svečana ceremonija upriličena je u Briselu, a Čović je izrazio zadovoljstvo što u ime naroda i građana predaje zahtev za članstvo, dodavši da je BiH ispunila sve ono što je obećala da će ispuniti u poslednjoj godini.

 

Ocenjujući da je pred BiH sada veliki posao, naglasio je da će ova godina biti godina reformi kako bi BiH sustigla svoje susede na putu evropskih integracija, prenosi Fena.

 

Kenders je pohvalio usvajanje Reformske agende i Akcionog plana i kazao da je današnji čin zapravo prvi korak ka članstvu u EU.

 

Svečanosti je prisustvovala i visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost EU i potpredsednica Evropske komisije Federika Mogerini i komesar za evropsku politiku susedstva i pregovore o proširenju Johanes Ha koji su čestitali BiH ističući da je ovo početak napornog rada.

 

Mogerini je rekla da će sada zemlje-članice anilizirati kandidaturu BiH, dodavši da je predaja zahteva dobra vest i za EU i za BiH i predstavlja dokaz da je projekat EU i dalje snažan.

 

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Q7

    15. februar 2016 | 10:28

    Zamazivanje ociju napacenim narodu.Mi nikada necemo uci u EU, zbog licemjerstva koje nigdje nije toliko izrazeno.Truju nas nacijonalizmom svi a oni se rastaljuju

  • ANTE BAN

    15. februar 2016 | 11:24

    Prava odluka za BiH! Takodjer- BiH će brže i lakše ući u EU od Srbije, pogotovo kada Dodik jednog dana ne bude alfa i omega RS!

  • S.C.

    15. februar 2016 | 10:40

    Bosna ispunila sve sto treba. Ona je pred bankrotom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA