PRESELA MU ITALIJA: Doživeo najkraći i najskuplji odmor u životu!

PAPRENO: I najmanji peh na putu u inostranstvu može da košta stotine evra

  • 4

Nakon što je imao nezgodu na putu ka Rimu, Beograđanin M.V. platio je čak 1.050 evra za šlepovanje, saobraćajnu kaznu, popravku automobila i bolničke troškove...

Ove godine, zbog nedostatka finansijskih sredstava, M.V. (30) nije otputovao nigde. Ipak, jednog jutra usledio je poziv koji nije mogao da odbije. Njegov prijatelj uplatio je aranžman za produženi vikend u Rimu, ali su mu iskrsle obaveze na poslu, te je ponudio našem čitatelju da ode umesto njega. Iako je bilo potrebno krenuti već sutradan, M.V. nikako nije želeo da propusti takvu priliku. Nije ni slutio da je bilo bolje da je ostao u Beogradu...

UŽAS KOD SURČINA: Autom prešao preko pune linije, pa se zakucao u kamion, ima poginulih!

Foto: AMSS Foto: AMSS

- Kada me je prijatelj pozvao nisam mogao da verujem. Bilo je to kao da sam dobio na lutriji. Naravno da bih mu se kasnije odužio, ali sa trenutnom finansijskom situacijom u kojoj sam otkad sam ostao bez posla, zaista nisam ni pomišljao na putovanje. Odmah sam pozvao kuma da mi pozajmi automobil, počeo da se pakujem i sa ushićenjem čekam trenutak kada ću poći. Krenuo sam sutradan predveče, ali nažalost do Rima nisam stigao... - priča nesrećni M.V. i dodaje:

- Nešto malo posle italijanske granice naleteo sam na automobil koji se zbog kvara zaustavio na sred puta. U želji da ga izbegnem, naglo sam skrenuo i udario u bankinu. Udarac je bio prilično jak, prednji levi točak se potpuno iskrivio, a far napukao. Srećom, ja sam bio dobro. Samo sam zadobio mali udarac u glavu. Pokušao sam da nastavim put, ali nije bilo šanse da pokrenem auto. Ubrzo se pojavila policija, jer se na putu napravila velika kolona. Najpre sam osetio olakšanje što ih vidim, a onda su mi tražili dokumenta... Put je toliko bio iznenadan da sam potpuno zaboravio da mi je potrebna međunarodna vozačka dozvola i ovlašćenje da mogu da vozim tuđ auto u inostranstvu. Pisali su mi kaznu od 300 evra, po službenoj dužnosti pozvali šlep službu, dok je mene odvezla hitna pomoć u najbližu ambulantu kako bi mi za svaki slučaj snimili glavu – priča očajan M.V.

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U SRBIJI: Starica (77) automobilom pokosila i ubila devojčicu (11)!

Naš čitalac bio je prinuđen da se odmah sutradan vrati za Beograd, jer je samo za dan bio u dugovima do guše.

- Ne mogu da verujem da mi se ovo dogodilo. Ne znam kako ću vratiti pare kumu koji mi je pozajmio kola i novac da isplatim svu ovu štetu. Izgleda da mi nije bilo suđeno da ove godine odem na putovanje – zaključio je naš čitalac.

A moglo je i ovako

Po povratku u Srbiju, pričajući prijateljima šta se dogodilo, M.V. je saznao da je uz Auto moto savez Srbije mogao da prođe sa znatno manjim troškovima.

- Da sam imao Super člansku karticu Auto moto saveza Srbije, koja u toku zimske akcije koja traje do kraja februara košta svega 1.800 dinara godišnje, uklanjanje vozila po nalogu italijanske policije od 150 evra platio bi AMSS. Takođe ne bih platio ni šlepovanje do najbližeg servisa od 100 evra. Kod njih sam mogao brzo i jednostavno, na jednom mestu i po veoma povoljnim cenama da nabavim sva međunarodna vozačka dokumenta, pa tako ne bih platio kaznu od paprenih 300 evra. A da sam se pre polaska osigurao u AMS Osiguranju za samo 600 dinara za pet dana boravka u Evropi, bolničke troškove od 200 evra oni bi preuzeli na sebe. Uz Kasko light od 945 dinara ne bih dao ni 300 evra za popravku automobila. Od sada ću, pre svakog puta svratiti u AMSS centar, pregledati vozilo, uzeti dokumenta i za sve što mi je potrebno u zemlji i Evropi samo pozvati Operativni centar AMSS na broj 1987, koji je dežuran 24 sata dnevno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladeta

    19. februar 2016 | 11:42

    Ma bolan jarane mogo si i bez pasosa krenut pa bi izbjego ovo sveee...

  • Rnić

    19. februar 2016 | 16:07

    Sve laž....

  • Coja

    20. februar 2016 | 18:12

    Reklama, ali opravdana za AMSS, kako je mogao preci Hrvatsku granicu bez punomoci za vozilo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA