SRBI, NE DOLAZITE U TURSKU, POBIĆEMO VAS: Jeziva pretnja kurdske militantne grupe našim turistima

Kurdska ekstremistička grupa preuzela je odgovornost za prošlonedeljni napad u Ankari i tu priliku iskoristila da zapreti turistima

"Jastrebovi slobode Kurdistana", kurdska militantna grupa zapretila je Srbima i svim drugim turistima da ne dolaze u Tursku jer će ih sve pobiti. Oni su dodali da su odlučni da unište ključni sektor turizma u toj zemlji. 

U TURSKOJ TOTALNI HAOS: Erdogan bombardovao Kurde, sirijski pobunjenici brane granicu (FOTO) (VIDEO)

Ova grupa takođe je preuzela odgovornost za prošlonedeljni napad u Ankari i tu priliku iskoristila da zapreti turistima, prenosi Alo.

- Upozoravamo turiste da ne dolaze u turističke regije u Turskoj. Mi nismo odgovorni za to ko će poginuti u napadima na to područije - navela je grupa u saopštenju na engleskom.

Aleksandar Senčić, Direktor nacionalne turističke agencije YUTA, rekao je da su naši državljani već upoznati sa situacijom, i da će ove godine biti problema oko letovanja u Turskoj.

- Svesni smo svega, iako su kolege iz Turske pokušavale da nas ubede da je kod njih sve u redu. I ranije je bilo ovakvih problema sa Turskom, i moram Vam reći da je u ovom momentu znatno manje interesovanje za te aranžmane. Mi ne reagujemo na pretnje, već na cene. Imajući u vidu situaciju, Turska će verovatno sniziti cene, pa će tako porasti interesovanje građana za letovanje tamo - završava priču Senčić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milivoj

    22. februar 2016 | 08:15

    Nisu se Kurdi direktno obratili Srbima,to su novinarske insinuacije,oni su poručili na engleskom jeziku svim turistima da ne dolaze jer neće da snose odgovornost za ničiju pogibiju. Cilj je uništenje turističke sezone u Turskoj, znači ekonomski momenat.

  • Orao

    22. februar 2016 | 00:36

    Radim sa Turcima i Srbin sam ali nikad nisam ni ja i niko od nasih imali problema sa njma. A kurde su nas podrzavali na demonstracijama sirom Nemacke znaci to su neki extremi .

  • Rico

    22. februar 2016 | 00:53

    Bmk za njih

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA