SRBE U LIBIJI OTELO JE PLEME KOJE ŽIVI OD KRVAVOG NOVCA! Najnoviji, jezivi detalji UBISTVA Slađane i Jovice

Uništenim objektom u kom su stradali oteti Srbi rukovodio je Abdelhakim Mšabat, lider Libijske islamske borbene grupe, koja je odigrala ključnu ulogu u rušenju Gadafija

  • 23

Iza otmice Slađane Stanković i Jovice Stepića u Libiji stoji ozloglašeni ogranak porodice Dabaši koja se bavi otmicama ljudi, prenosi "Blic".

PORODICE DIPLOMATA IZ LIBIJE ZAVIJENE U CRNO: Slađanine ćerke skrhane od bola, Jovicin brat zanemeo

Porodica Dabaši, kako prenosi ovaj list, navodno je razvila organizovanu kriminalnu mrežu i praktično zagospodarila gradom Sabrata i okolnim mestima u Libiji. Ova porodica je prema tvrdnjama ljudi iz Libije najveća familija u tom delu zemlje.

PENTAGON SE OGLASIO: Nejasne okolnosti pogibije srpskih državljana

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Oni su pleme i mahom su dobri ljudi. Jedan mali deo njih se odmetnuo i upustio u kriminal. Bave se otmicama, iznudama i krijumčarenjem migranata u Evropu - kaže za ovaj list novinar lista "Libija obzerver".

Prema njegovim navodima ovaj klan zvanično nije deo ISIS, ali tesno sarađuje s njima.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Uništenim objektom u kom su stradali oteti Srbi rukovodio je Abdelhakim Mšabat, lider Libijske islamske borbene grupe, koja je odigrala ključnu ulogu u rušenju Gadafija.

Da je teško razgraničiti ko je ko u Libiji dokazuje i činjenica da je tela Slađane i Jovice u Tripoli dopremio trgovac oružjem i jedan od "libijskih gospodara rata" Abdul Rauf Kara koji se nalazi na crnoj listi SAD. Tele ubijenih Srba trebalo bi danas da budu dopremljena u Beograd.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miki

    22. februar 2016 | 09:08

    Tragedija za porodice ubijenih i opomena evropskim narodima! Dok postoji evropa ovakva kakva je danas imacemo jako velike probleme sa divljim plemenima koja su uz pomoc svetskih vladara uspela da uklone one koji su utvrdili nekakve civilizavijske norme i pravila.Samo hermeticki zatvorena evropa moze je resenje a divljacima je mesto sa druge strane.

  • Walter

    22. februar 2016 | 09:00

    Oteli ih iz costa mira a ambasadora pustili .Sta zna pleme pustinjsko sta je sofer a sta ambasador.Dacicu koji je tvoj dillll?

  • Ludi Milojko@

    22. februar 2016 | 09:02

    Islamisti da čujem vaše komentare

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA