PENTAGON SE OGLASIO: Nejasne okolnosti pogibije srpskih državljana

- Upućujemo najdublje saučešće Vladi Srbije i porodicama ubijenih. Mi ćemo podeliti sve informacije koje možemo sa Vladom Srbije - rekao je predstavnik za štampu američkog Pentagona

  • 36

Predstavnik za štampu američkog Pentagona Piter Kuk izjavio je danas da su okolnosti u kojima je poginulo dvoje srpskih državljana u Libiji "nejasne".

PENTAGON ĆUTI O POGIBIJI SRPSKIH DIPLOMATA: Niko se još nije oglasio o ovom tragičnom događaju!

- Mi smo videli izveštaje da je dvoje srpskih talaca ubijeno u Libiji. U ovom trenutku, mi nemamo informacije koje ukazuju da je njihova smrt rezultat udara koji su izvele američke snage na visokog zvaničnika Islamske države i na kamp za obuku ISIL u Libiji. Naše snage su motrile na ovaj kamp nedeljama uoči operacije i u vreme udara nije bilo indicija da tu ima prisutnih civila - rekao je Kuk.

SMRT SRBA U LIBIJI POTRESLA PLANETU: SVETSKI MEDIJI o tragičnom ishodu otmice državljana Srbije (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Iako okolnosti njihove smrti ostaju nejasne, ali mi upućujemo najdublje saučešće Vladi Srbije i porodicama ubijenih. Mi ćemo podeliti sve informacije koje možemo sa Vladom Srbije. Kada sprovodi operacije, američka vojska preduzima izuzetno opsežne mere kako bi ograničila rizik civilnih gubitaka i u našoj kampanji protiv ISIL-a nastavićemo to da činimo - navodi se u saopštenju Pitera Kuka, objavljenom na sajtu Pentagona.

Zbog ovog ČOVEKA su SRBI UBIJENI U LIBIJI! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO) (FOTO)

Američki zvaničnici su naveli da su unapred upozorili na udare libijske vlasti, ali nisu precizirali koga su kontaktirali, navodi Rojters.

Foto: Printskrin / Fejsbuk / News Personality Foto: Printskrin / Fejsbuk / News Personality

Poginuli SRBI oteti u Libiji? Ubili ih Amerikanci

Od 2014. Libija ima dve rivalske vlade, jednu u Tripoliju i drugu koja je dobila međunarodno priznanje na istoku zemlje.

JEZIVE FOTOGRAFIJE: Na Facebooku objavljene slike tela Srba ubijenih u Libiji! (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA