AKTIVIRAO PRSLUK SA EKSPLOZIVOM I RAZNEO NAJMANJE 15 LJUDI: Još 50 povređeno!

Prvi bombaš aktivirao je juče prsluk sa eksplozivom unutar džamije, dok se drugi digao u vazduh kada su se snage bezbednosti okupile na mestu inicijalne eksplozije

  • 7

Najmanje 15 ljudi je poginulo, a 50 ranjeno, u napadu dvojice bombaša samoubica u jednoj šiitskoj džamiji u Bagdadu, izjavili su irački zvaničnici.

FRANCUSKI SUD DONEO ODLUKU: Zatvaraju se sve džamije u Parizu!

Odgovornost za napad u četvrti Šula, pretežno naseljenoj šiitima, preuzela je ekstremistička grupa Islamska država.

Prvi bombaš aktivirao je juče prsluk sa eksplozivom unutar džamije, dok se drugi digao u vazduh kada su se snage bezbednosti okupile na mestu inicijalne eksplozije.

Četvoro poginulih bili su pripadnici snaga bezbednosti, rekli su izvori.

IS, koja kontroliše severne i zapadne delove Iraka, saopštila je da su meta napada bili "otpadnici", termin koji ta ultrakonzervativna sunitska grupa koristi da opiše muslimane šiite, naveo je Rojters.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto-ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Isko

    26. februar 2016 | 08:42

    Nije mi jasno kako uopšte može doći do tolikih podela među ljudima? Hrišćani imaju oko 40 različitih grana svoje religije. Muslimani, evo se satrše međusobno, budista isto ima nekoliko pravaca, ostalih religija ne zna im se broja. Da li je moguće da su svi oni u pravu? Pa prosta, najprostija logika kaže da ustvari niko pojma nema šta se stvarno događa. Sve te verske knjige i učenja govore o ljubavi i osuđuju nasilje. A onda kroz celu ljudsku istoriju samo nasilje u ime boga i religije. Šta sa ljudima nije u redu? Zašto su im neki drugi uvek krivi ili ih mrze iz njima znanog razloga?

  • Boban

    26. februar 2016 | 08:27

    Samo tako samo tako joj joj joj, tako tako samo tako joj joj joj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA