HILJADE POLJAKA NA ULICAMA: "Prolazimo kroz najgore razdoblje od 1989. godine" (FOTO)

- Nećemo dozvoliti da nam oduzmu slobodu - poručio je na okupljanju član Odbora za odbranu demokratije

  • 4

Na hiljade Poljaka izašlo je danas na ulice Varšave zabrinuti za stanje demokratije pod nedavno ustoličenom vladom. Oni su na ulicama potražili zaštitu svojih prava.

- Nećemo dozvoliti da nam oduzmu slobodu - poručio je na okupljanju član Odbora za odbranu demokratije.

Poljska konzervativna vlada koja je vlast preuzela u novembru u stalnom je sukobu s liberalnom strujom u zemlji, ali i sa Evropskom unijom koja je u januaru pokrenula istragu o tome da li su najnovije izmene zakona u Poljskoj u sukobu s evropskim vrednostima.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Brisel naročito brine reforma Ustavnog suda koja bi mogla da ide u smeru slabljenja njegove nezavisnosti, jačanje nadzora i promena zakona o državnim medijima čime bi vlada imala veća ovlašćenja kod imenovanja čelnika medijskih kuća.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Subotnji protest, koji se odvija pod sloganom "Mi, narod", dobio je podršku vodećih liberalnih novina "Gazeta Wyborcza".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- "Mi, narod" su oni među nama koji ne žele da se pomire sa uništavanjem poljske demokratije. Prolazimo kroz najgore razdoblje od 1989. U 100 dana, Stranka Prava i pravde malo je toga napravila, a puno je uništila - napisao je urednik Gazete, Jaroslav Kurski

(Telegraf.rs / Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • топлистанадреалиста

    27. februar 2016 | 17:59

    Сви Словени умјесто да се уједине војно и економски, кољу се између себе, то је пропаст!!! Тамо некакве глупе швабетине и енглези и французи харају свијетом..... Трагедија!!! Боље да се христ није ни појавио, макар би се држали заједно, сада смо подјељени на православце и католике а има и муслимана, то је одлично за ове остале! Катастрофа!!!!

  • Vladimir

    29. februar 2016 | 22:41

    A samo ste kukali na Ruse, eto vam ga sad

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA