PROUSTAŠE USRED GRADA: U centru Zagreba se postrojili crnokošuljaši (FOTO) (VIDEO)

Uoči održavanja najavljenog "postrojavanja časnika na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu", na tom centralnom zagrebačkom trgu je poređano desetak policijskih vozila

  • 89

Proustaška Autohtona hrvatska stranka prava (A-HSP) postrojila je na zagrebačkom Trgu bana Jelačića svoju stranačku, crnokošuljašku "vojsku", što joj je, za razliku od lani, ove godine uspelo jer je vlast udovoljila njihovom zahtevu za okupljanje.

OVAKO USTAŠE POLAŽU ZAKLETVU: Pogledajte jeziv snimak hrvatskih desničara!

Uoči održavanja najavljenog "postrojavanja časnika na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu", na tom centralnom zagrebačkom trgu je poređano desetak policijskih vozila, očito spremnih da reaguju u slučaju eventualnih nemira, prenosi portal Indeks.

U 11,45 sati se petnaestak crnokošuljaša postrojilo na Trgu, javlja N1.

Oni su dali svečanu zakletvu da će se boriti "za oslobođenje Hrvatske iz ropstva Evropske unije".

Na drugoj strani Trga okupili su se kontrademonstranti iz Radničke fronte, njih pedesetak, koji su razvili transparente.

Foto-ilustracija: Tanjug/AP Foto-ilustracija: Tanjug/AP

- Poručujemo svim fašistoidnim snagama u Hrvatskoj, koje svojom ultrareakcionarnom zločinačkom ideologijom žele da očuvaju hrvatski tajkunistan takav kakav jeste ili da od njega načine još nazadnije mesto, da im nećemo dopustiti da neometano marširaju ulicama naših gradova - poručuju iz Radničke fronte.

Indeks podseća da je pre tačno godinu dana A-HSP takođe najavio postrojavanje svoje vojske i zakletvu domovini na Trgu bana Jelačića, ali nakon što je policija skup prvo odobrila, usledila je žestoka reakcija javnosti, pa je tadašnji ministar unutrašnji poslova Ranko Ostojić okupljanje ipak zabranio.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alfons_x

    29. februar 2016 | 13:03

    Hahhaha najzabavniji su mi ovi vasi mutavci koji se zgrazaju nad ovim nasim cirkusantima i koji tvrde - cetnici su antinacisti? Jedino im se ne moze osporiti ovo "anti". Jer su ti vasi cetnici suradjivali sa nacistima, nijemcima a posebno talijanima pa cak i ustasama. Kad je doslo pet do dvanaest postadose i "partizani" pardon-antifasisti. Iako su neki od njih ostali do kraja cetnici ti su se povlacili skupa s ustasama ka saveznickim snagama da se predaju. Naravno suradnja cetnika i ustasa je takodje dokumentirana. Tako da cetnike mogu pravdati iskljucivo budale poput ovih sa nase strane koji pravdaju ustase. Mi, Hrvatska Vojska, nemamo nikakvih poveznica niti zelimo imati sa ustasama, partizanima ili bilo kakvom polulegalnom banditskom formacijom. Na zalost, velik dio vas srba i danas smatra kako je "pola" Hrvatske "srbija" jer eto zivite tu. Nije mi jasno koji um moze to zakljuciti osim mentalno retardiran kojim je lako manipulirati. "Braco" srbi ako se vodite logikom gde je jedan srbin to je srbija, tad se pozdravite sa sandzakom, pozdravite s kosovom, vojvodinom, zato sto bi trebalo reciprocno vrijediti i ona - gdje je jedan albanac to je albanija, gdje je jedan musliman to je turska, gdje je jedan madjar to je madjarska i tako dalje. Pogledajte Istru - 1948g po popisu stanovnistva u Istri nije zivio niti jedan srbin, danas ih ima nekoliko desetaka hiljada. Hocete li za 200-300g tvrditi da je Istra " vekovna srpska zemlja" bas kao sto tvrdite danas za "krajinu" u koju ste dosli bjezeci pred turcima? Mi nemamo aspiraciju prema bilo kojem dijelu Srbije, pa koliko god Hrvata zivjelo u njoj. Ako zelite zivjeti u HR, postivati nase zakone, niste se ogrijesili u ratu, dobrodosli ste kao i bilo koji drugi narod, ovo je zemlja svih onih koji je vole. Ali aki ste tu a sanjate "veliku srbiju" nemate sto traziti u Hrvatskoj. Pozdrav svim Srbima patriotima koji vole svoju zemlju a postuju tudju. Kako onima u Srbiji koji vole Srbiju a postuju Hrvatsku, tako i onima u Hrvatskoj koji vole svoju HRVATSKU a postuju Srbiju jer Hrvatska je i njihova zemlja jednako kao moja. (ovo radikali nece nikada shvatiti)

  • ANTE BAN

    28. februar 2016 | 15:21

    Ovo je skup svih časnika,t.j. oficira iz 90-tih, a medju njima je bilo i pravaša-crnokošuljaša! I ne vidim razliku izmedju njih i npr. šešeljevaca u Beogradu!Ipak- u usporedbi sa komšijama, ovamo je puno manje šovinizma i ekstremizma; jer-npr. ovamo oni nisu na vlasti, a kod vas jesu!

  • gaga

    28. februar 2016 | 15:54

    sto im ovo treba?kome ovakve stvari bilo tamo ili ovamo donose dobro?samo jos vecu na vec postojecu muku.drugima ne treba mnogo da ovde urede stvari kako oni zele i da nema nama mira na ovim prostorima nikako.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA