ALEN JE PRIKOVAN ZA KOLICA, ALI JE OSTVARIO SVOJ SAN: Postao je akademski slikar, neka vam bude inspiracija (VIDEO)

Njemu je u detinjstvu dijagnostikovana artrogripoza, poremećaj koji uzrokuje ukočenost zglobova i deformaciju kostiju i mišića. Međutim, to ga očigledno nije sprečilo u ostvarivanju svojih snova. Kad već ne može da crta rukama, on je rešio da proba ustima

  • 2

Alen Kasumovć iz Zaprešića u Hrvatskoj je student koji je zahvaljujući svojim snovima i neverovatnoj želji da postane slikar to i uspeo. Naime, on je gotovo nepokretan, ali je će uskoro postati prvi akademski slikar u Hrvatskoj koji slika ustima, piše 24sata.hr.

NE MORAŠ DA IMAŠ RUKE DA SE GRLIŠ: Ova pretužna fotografija osvojila je internet (FOTO) (VIDEO)

Njemu je u detinjstvu dijagnostikovana artrogripoza, poremećaj koji uzrokuje ukočenost zglobova i deformaciju kostiju i mišića. Međutim, to ga očigledno nije sprečilo u ostvarivanju svojih snova. Kad već ne može da crta rukama, on je rešio da proba ustima i to radi jako dobro!

Bez previše razmišljanja, u trećem je razredu osnovne škole uzeo je olovku u usta i počeo da piše.

- S vremenom se to sve nekako usavršilo i došao sam do tu gde sam sad - kaže Alen.

Printskrin: Youtube/24sata Printskrin: Youtube/24sata

Alen je peta godina na Akademiji likovnih umetnosti u Zagrebu. Trenutno je na diplomskim studijama, na smeru novi mediji. Osim slikanja, Alenu su velika ljubav fotografija i film. Zbog toga, kako kaže, nikad neće stati u eksperimentisanju različitih načina izražavanja i istraživanju samih umetničkih medija. Takođe, član je zadruge "Zamisli" i zadruge umetnika koji slikaju sa ustima i nogama.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA