Zorić: "SNS nije dozvolila policiji uvid u izborne listiće!" Vučić: "Zorić laže!"

Portparol Tužilaštva kaže da naprednjaci nisu hteli da daju policiji na uvid problematične glasačke listiće, a zamenik predsednika SNS-a tvrdi da policija nije ni dolazila u njihove prostorije

  • 0

Portparol Republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić izjavio je večeras da Srpska napredna stranka nije dozvolila policiji da izvrši provere navoda u vezi sa poreklom i autentičnošću izbornih listića. On kaže da je ta partija prolongirala dostavljanje traženog materijala. Ipak, zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić tvrdi da Zorić ne govori istinu.

- Tužilaštvo je uputilo zahtev policiji da se provere svi navodi o autentičnosti i poreklu listića koje je prezentovala SNS u javnosti, i policija je, po zahtevu Tužilaštva, otišla da izvrši navedene provere - rekao je Zorić.

On je istakao da policiji nije omogućeno da izvrši provere navoda u vezi sa poreklom i autentičnošću listića jer predstavnici SNS-a nisu hteli da dostave na uvid tražene listiće. Zorić je dodao da su naprednjaci prolongirali dostavljanje listića i traženog materijala koje je policija od njih zahtevala.

Zamenik predsednika ove partije u izjavi za Telegraf oštro je odbacio optužbe iz Republičkog javnog tužilaštva.

- Tomo Zorić laže! Ja sam sa predstavnicima policije u stalnom telefonskom kontaktu i oni nisu dolazili u naše prostorije. Ujutru imam sastanak sa njima, pa ćemo videti šta dalje - rekao je Vučić za Telegraf.rs.

Predsednički kandidat SNS-a Tomislav Nikolić rekao je, ranije danas u Kruševcu, da će ta partija predočiti dokaze za izbornu krađu kada nadležne institucije to budu tražile. On je rekao da očekuje od RIK-a da poništi rezultate izbora i najavljuje velike proteste zbog "izborne krađe".

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA