Smenjeni načelnik policije i još jedan policajac zbog nesreće koja je digla Srbiju na noge! (FOTO)

Rebić je kazao i da razgovorom sa roditeljima tragično nastradale devojčice Ministarstvo želi da pošalje jasnu poruku, kako njenoj porodici tako i javnosti, da MUP neće tolerisati nezakonit i neprofesionalan rad

  • 11

Vršilac dužnosti direktora policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije Vladimir Rebić kazao je tokom posete Blacu da će zbog propusta da udalji načelnika policije u Blacu Ljubišu Miletića i još jednog policijskog službenika, jer je utvrđeno da su u ovoj stanici policije prikrivali ranije prekršaje Nikole B. (24) koji je autom usmrtio Nadu Bogićević (13) i pobegao sa lica mesta.

VRATITE MI NADU, NE TREBA MI ŽIVOT BEZ NJE! Krik majke pregažene devojčice Nade u Blacu lomio je srca na sahrani (FOTO)

- Utvrđeno je da je bilo propusta pre nesreće. Zbog toga sam doneo odluku da, iz Ministarstva unutrašnjih poslova, udaljim načelnika policijske stanice Blace i policijskog službenika koji je bio neposredno zadužen za izvršavanje ovog predmeta, do okončanja disciplinskog postupka - istakao je Rebić.

Rebić je kazao i da razgovorom sa roditeljima tragično nastradale devojčice Ministarstvo želi da pošalje jasnu poruku, kako njenoj porodici tako i javnosti, da MUP neće tolerisati nezakonit i neprofesionalan rad, odnosno da svi policijski službenici koji su se ogrešili o zakon mogu očekivati da budu sankcionisani za svoj nerad.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Rebić je dodao da je razgovarao i sa predsednikom Apelacionog prekršajnog suda Zoranom Pašalićem I zatražio da se utvrdi da li je bilo nekih propusta i odgovornosti službenika  prekršajnog suda, čijim je nepostupanjem došlo do činjenice da osumnjičeni ne bude pravosnažno osuđen za prethodno učinjen prekršaj upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i da mu ne bude blagovremeno izrečena zaštitna mera zabrane upravljanja motornim vozilom, koja bi možda sprečila ovaj tragičan događaj.

Utvrđeno je da je Nikola B. i ranije činio prestupe u saobraćaju i vozio pod dejstvom alkohola, ali su svi njegovi prekršaji završavali u fioci, jer je sin policajca! Ta činjenica je I najviše uticala na to da Blačani nakon tragične Nadine smrti krenu u proteste i na čelu sa roditeljima nastradale devojčice zatraže pravdu.

(B.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jafa

    3. mart 2016 | 17:08

    Sve je to kasno sada

  • Sudija

    3. mart 2016 | 20:08

    ...............kasno marko na kosovo stize.............................

  • tina

    3. mart 2016 | 22:01

    Kasno,i prekasno. Danima ne spavam,placem skoro bez prestanka za malom dusom. Ne mogu ni da zamislim bol roditelja,kad i mene boli,a nismo ni rod ni komsije. Andjeo otisao Andjelima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA