BESPLATNA KUĆA IZ BAJKE ZA BRAČNE PAROVE IZ SRBIJE: Oni koji se usele treba da brinu samo o JEDNOJ STVARI!

- Jedino što tražim jeste da prostor iznajmljujem bračnim parovima. Ono čime oni meni treba da uzvrate jeste da mi polivaju i kose travu u dvorištu - kaže Lapovac

  • 12

Domaćin iz Šumadijske varoši Lapovo već 40 godina izdaje kuću bračnim parovima, i to besplatno. Mnogi su se, zahvaljujući ovakvom načinu života, i sami skućili izgradivši svoje domove dok su besplatno stanovali kod humanog Lapovca.

NA OVE LJUDE SVI TREBA DA SE UGLEDAMO: Odvajaju od usta da siromašni đaci doručkuju i idu na ekskurziju!

Telegraf je nekoliko puta za godinu dana pokušavao ovog Šumadinca da ubedi da ispriča zašto besplatno izdaje kuću, ali on nikada nije na to pristao.

Kaže - ne treba mi reklama i slikanje, ne treba mi da ljudi čuju. Telegraf je ispoštovao njegovu želju - bez imena, prezimena i pohvala.

OVO IMA SAMO U SRBIJI: Televizori rastu iz vode (FOTO)

Lapovo02

- Imam u dvorištu tu kuću koju ne koristim. Supruga i ja imamo svoja primanja i svoju kuću.

Jedino što tražim jeste da prostor iznajmljujem bračnim parovima. Ono čime oni meni treba da uzvrate jeste da mi polivaju i kose travu u dvorištu. To je sve, kaže Lapovac.

U poslednjih 40 godina u kući čije se iznajmljivanje ne plaća živelo je mnogo porodica, neki dugo, neki tek koju godinu.

- Meni to odgovara, da ne bi kuća propadala, njima - da imaju gde da žive. Neki su, dok su stanovali kod mene, na miru mogli da zidaju svoje kuće, godinama, kada skupe pare za građevinski materijal. Tako smo se i rastajali, oni odu u svoj dom, ja opet postavim oglas. Nema tu neke priče - odsečan je ovaj čovek.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Sagovornik Telegrafa ispričao je i da je imao nekoliko loših iskustava, pa je morao nakon par stanara da čisti kuću od buđi i prljavštine i detaljno je sređuje. Većina je ipak bila korektna, dodao je on.

Pomenuta kuća ima tri sobe i kupatilo i nalazi se u širem centru varoši Lapovo. U ovoj opštini iznajmljivanje kuća i stanova nije skupo, ali malo gde je besplatno.

(M.Raca)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • plavi safir

    6. mart 2016 | 20:28

    Divno!

  • bez uzdizanja vesti

    6. mart 2016 | 21:04

    Pa ne izdaje u Kragujevcu nego u Lapovu tamo niko ni ne zivi.

  • Stefan

    7. mart 2016 | 17:18

    Daj te mi broj. Vrlo rado cu ziveti tu i kositi travu i sve. Jer mi mladi danas i nemamo kuda i gde. Imam 19 god dete skoro mesec dana jbg. Razmisljas kao odrastao, ali dzabe kada nemas posla, nemas para, niko te ne sljivi 2%. Pa eto ja cu da zovem i pitam da li iznajmljuje pa cu ja da odem ako treba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA