ALARM ZBOG MOGUĆIH POPLAVA U SRBIJI: Stižu velike padavine, moguća oštećenja infrastrukture, upozorava ministarstvo!

- Veoma je važno da preduzmete sve plansko-preventivne mere s obzirom da usled velikih količina padavina mogu nastupiti oštećenja saobraćajne infrastrukture, kao i objekata u izgradnji - navodi se u pismu koje je uputila potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović

  • 20

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, pozvala je danas pod oznakom "hitno" sva preduzeća i agencije iz resora Ministarstva da obrate posebnu pažnju i preduzmu sve preventivne mere zbog najave velikih padavina i upozorenja na mogućnost poplava.

U SRBIJI DANAS I SUTRA DO 40 LITARA KIŠE PO KVADRATNOM METRU: Dramatično upozorenje meteorologa!

- Posebno napominjem da je veoma važno da preduzmete sve plansko-preventivne mere s obzirom da usled velikih količina padavina mogu nastupiti oštećenja saobraćajne infrastrukture, kao i objekata u izgradnji - navodi se u pismu koje je uputila potpredsednica Vlade.

Od javnih preduzeća i agencija se takođe zahteva da u toku sutrašnjeg dana izveste Ministarstvo o uočenim potencijalnim rizicima i merama koje su preduzeli kako bi otklonili moguće negativne posledice.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Pismo upozorenja upućeno je JP "Putevi Srbije", "Koridorima Srbije", železničkim preduzećima "Infrastruktura železnica Srbije", "Srbija kargo", "Srbija voz", Direkciji za železnice, Saobraćajnom institutu CIP, Institutu za puteve, Agenciji za bezbedost saobraćaja, kao i Aerodromu "Nikola Tesla", kompanijama "Er Srbija" i "JAT Tehnika", Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije i Kontroli letenja Srbije i Crne Gore – SMATSA.

Dopis je upućen i lučkim kapetanijama, Agenciji za upravljanje lukama, Direkciji za vodne puteve, Upravi za utvrđivanje sposobnosti brodova za plovidbu, Upravi za transport opasnog tereta, kao i Građevinskoj direkciji Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gaga

    6. mart 2016 | 17:14

    koliko agencija, direkcija, komiteta....nema nama spasa.ne trebaju nam poplave i ostale katastrofe.jedno preduzece podeljeno na 100 dela, pa kad mu se obracas ne znas ni kome ni kako.stabovi i nepostojeca civilna zastita su posebna prica....ajd na zdravlje.

  • Somikg

    6. mart 2016 | 19:40

    Eh gresna dusa onom ko ukide redovnu vojsku...

  • Nikolas

    6. mart 2016 | 19:40

    IZGLEDA SRBIJA I SRBI NESLUSAJU. DOVOLJNO NATO I DA NAM NOVI HAARP OPITE SPREMAJU NASI ZAPADNI PRIJATELJI I NATO MILOSRDNI ANDJELI!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA