TAKSISTU ZAROBILA POPLAVA KOD ČAČKA: Nakon sat vremena jezive drame, izvukli ga vatrogasci!

Jedan taksista u selu Milićevci u jutarnjim satima bio je zarobljen u kolima na lokalnom putu koji je bio poplavljen

  • 3

Zarobljenog takstistu iz kola su nakon sat vremena izvukli vatrogasci, a pošto je promrzao prevezen je u Hitnu pomoć, rekao je načelnik čačanske gradske uprave za inspekcijski nadzor Milovan Erić.

Prema informacijama Štaba za vanredne situacije, najkritičnija situacija na teritoriji Čačka je u Konjevićima, Preljini, u kojima je poplavljeno oko 500 kuća, usled izlivanja reke Čemernice, kao i u Trbušanima gde su poplavljene njive, groblje, a voda je ušla u mnoge kuće.

(UŽIVO) VANREDNA SITUACIJA! Izlile se reke, sprema se EVAKUACIJA - POPLAVLJENI putevi i kuće širom Srbije (FOTO) (VIDEO)

Manastiri u okolini Čačka, Vavedenje, Nikolje i manastir u Trnavi su poplavljeni i u toku je intervencija spasilačkih ekipa u tim manstirima. Putni pravci prekinuti su iz Čačka ka selima Vranići, Trbušani, Gornja Atenica, Banjica, Slatinska banja, Lučani, Guča, jer su poplavljeni lokalni putevi.

Foto: Anita Mirković Foto: Anita Mirković

Dramatične scene ARILJA POD VODOM, meštani u panici! (FOTO)

Direktor čačanskog "Vodovoda" Zoran Pantović rekao je na sednici Štaba da je preduzeće "Rzav" iz Arlja jutros prekinulo isporuku vode u pet gradova, Čačku, Arilju, Požezi, Lučanima i Gornjem Milanovcu, zbog kvara na vodosistemu koji je nastao usled poplave, ali da u Čačku u vodosistemu još uvek ima vode koja je ispravna za piće. On je dodao da se očekuje da će kvar biti saniran u popodnevnim satima, a do tada postoji mogućnost da neki delovi Čačka ostanu bez vode.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

STANOVNICI ARILJA DOŽIVELI ŠOK: Jutros u pet zapištale sirene koje su najavile opasnost od poplava!

Sednici Štaba prisustvovao je i ministar za vanredne situacije u Vladi Srbije Velimir Ilić, koji je obišao poplavljena područja, a najavljeno je da će u toku dana poplavljena područja posetiti i premijer Aleksandar Vučić.

Jezivi snimak DIVLJANJA ove REKE pokazuje koliko je OZBILJNA situacija u Srbiji! (VIDEO)

Nakon izlivanja reka na teritorijama opština Čačak, Lučani i Arilje proglašena je vanredna situacija.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Vanredna odbrana od poplava proglašena je kod kule Nebojše i na rekama Kubušnici, Jasenici i Velikom Lugu u opštinama Mladenovac i Sopot.

I BEOGRAD U PRIPRAVNOSTI: Vanredna odbrana kod KULE NEBOJŠA, reke u Sopotu i Mladenovcu - NADOLAZE!

Foto: Tanjug/Miroslav Čučković Foto: Tanjug/Miroslav Čučković

Više od 1.500 potrošača u Novoj Varoši je bez struje jer je van sistema više od 30 trafostanica, rekao je načelnik Štaba za vanredne situacije u tom gradu.

Krizni štab za vanredne situacije u Peći odlučio je da danas ne bude nastave u školama zbog obilnih padavina koje su otežale kretanje ljudi. Portparol kriznog štaba Engelbert Zefaj je za prištinsku agenciju Kosovapres izjavio da je sadašnje stanje rezultat padavina, ali i infrastrukture koja nije u stanju da se suoči sa tom količinom vode.

Manastir valjevska Gračanica se nalazi pred potpunim potapanjem zbog izgradnje hidrosistema sa branom Rovni na reci Jablanici kod Valjeva.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dusan

    7. mart 2016 | 15:21

    ne znam za koju platu rade vatrogasci, cak mi je zao sto nemam ni jednog prijatelja koji se bavi tom profesijom, ali tim ljudima treba odati priznanje.poznajuci ovo nase drustvo ne bi me cudilo da jedva sastavljaju kraj s krajem kao i vecina nas u ovoj zemlji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA