EVO DO KADA ĆE REKE BITI MIRNE: Oprez dok ne prođe 11. mart!

U četvrtak i petak pašće novih od 10 do 30 mililitara kiše, a u centralnim i zapadnim delovima Srbije i do 40, nema opuštanja dok ne prođe petak 11. mart

  • 0

Kiša, zbog koje je i došlo do novog poplavnog talasa u Srbiji, predahnuće samo do četvrtka kada se ponovo očekuje iz pravca Bugarske i Grčke, i koja će padati i u petak. Prema prognozama meteorologa za ta dva dana pašće od 10 do 30 mililitara kiše, a u centralnim i zapadnim predelima i do vrlo obilnih 40.

U subotu se očekuje prestanak padavina i razvedravanje, a od nedelje opet promenljivo oblačno vreme, ponegde sa kišom, a na planinama sa snegom.

LUDILO OD VREMENA U SRBIJI NE PRESTAJE! Pašće novih 40 litara kiše po metru kvadratnom, preti nam izlivanje reka

Zbog najavljenih padavina u četvrtak i petak, nadležni u Srbiji su na dodatnom oprezu. Načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Predrag Marić kaže da nema opuštanja do petka 11. marta.

"BOLJE DA NISAM ŽIV, KUKU, ŠTA NAS SNAĐE": Zapomaganje dede Milovana rastužilo Srbiju!

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

- Nikakvog opuštanja ne sme biti do 11. marta, kad se očekuje da prođe još jedan kišni period - upozorio je Marić.

(UŽIVO) SRBIJA SE BORI PROTIV VODENE STIHIJE! Vanredna situacija u 15 opština, EVAKUACIJA u toku, VOJSKA spasava ljude (FOTO)

Foto: Facebook/Petar Majstorović Foto: Facebook/Petar Majstorović

OSIPAJU SE NASIPI, IZLIVAJU POTOCI: Zbog padavina blokirani putevi u Srbiji

Osim kiše, nadležne brine i otapanje snega koje može da napravi probleme rekama koje su u podnožju, a samim tim i u pojedinim opštinama.

Foto: Ljiljana Radulović Foto: Ljiljana Radulović

Inače, Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je hidrološko upozorenje u kom se navodi da će na Savi kod Jamene, Sremske Mitrovice i Beograda vodostaji danas i sutra prevazići granicu redovne odbrane od poplava, a kod Šapca i granicu vanredne odbrane od poplava.

Na Drini i Limu, kao i na banatskim vodotocima vodostaji će do sutra biti u umerenom i većem porastu sa mogućnošću prevazilaženja upozoravajućih nivoa.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA