PANIKA MEĐU MEŠTANIMA BAJINE BAŠTE: Ako reka PILICA poplavi izvorište, ceo grad će ostati bez vode

- Sve jače padavine u sadašnjim okolnostima značile bi plavljenje izvorišta, a ceo grad bi istog sekunda ostao vez vode, alternativu nemamo - priča Radomir Filipović, gradonačelnik Bajine Bašte

  • 1

U Bajinoj Bašti jutros je počela trka s vremenom na zaštiti vodoizvorišta kojim se ceo grad snabdeva pijaćom vodom. Nabujala reka Pilica, koja je sa obe strane izašla iz korita, i promenila tok prišla je izvorištu u Obajgori i preti da ga poplavi.

(UŽIVO) ZADESIĆE NAS GORE POPLAVE NEGO 2014.? Predrag Marić najavio pripreme za najgori mogući scenario (FOTO)

Alarm je upaljen najavom da se od večeras očekuju nove obilne kiše.

- Svake jače padavine u sadašnjim okolnostima značile bi plavljenje izvorišta, a ceo grad bi istog sekunda ostao vez vode, alternativu nemamo - ukazuje Radomir Filipović, predsednik opštine Bajina Bašta, piše Blic.

Foto: TV Prima/Vladimir Matić Foto: TV Prima/Vladimir Matić

Kao i 2014. kad su na „zadnjoj liniji frontna“ Bajinobaštani pobedili nepogodu i sprečili katastrofu, Pilica se izlila preko okolnih njiva i preti da probije nasip 50 metara od prvog bazena sa pijaćom vodom.

"BOLJE DA NISAM ŽIV, KUKU, ŠTA NAS SNAĐE": Zapomaganje dede Milovana rastužilo Srbiju!

Štab za vanredne situacije koji je počeo sa zasedanjem doneće odluku o hitnom produbljivanju korita reke, podizanja obaloutvrda i postavljanju nasipa od kamenih gromada.

Foto: TV Prima/Aleksandar Veljanovski Foto: TV Prima/Aleksandar Veljanovski

- Na terenu je 20 ljudi, ali najveći problem nam je mehanizacija. Imamo samo bri bagera – guseničara na teritoriji opštine koji su već angažovani na terenu otklanjajući posledice nevremena. Nema druge, oni će biti povučeni na Obajgoru, jer prioritet je odbrana izvorišta. Iz Užica je krenuo transport kamena kojim ćemo graditi bedeme - prenosi Filipović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gaga

    9. mart 2016 | 16:55

    zasto taj stab nije doneo odluku da se korito produbi nakon poplave 2014 godine?zato su ti stabovi glupost, treba ih raspustiti jer lazu jedni drugi kako su spremni, za zimu, za susu, za poplave, a u stvari...nista, s nista.sad produbljujete korito, kad je voda nadosla......nikako da se opametimo, ali da se lazemo, pa tu smo velemajstori.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA