PUTIN STIŽE U SLOVENIJU, AMERIKANCI SE plaše njegovog uticaja na EU! (VIDEO)

Mediji podsećaju da se radi o vrlo osetljivom pitanju, s obzirom na to da je i Medvedovljeva prošlogodišnja poseta Sloveniji iskorišćena za oštre kritike Evropske unije zbog nametnutih sankcija

  • 5

Povodom 100-godišnjice podizanja "Ruske kapelice" u Sloveniji na planinskom prevoju Vršič, ove godine bi pred njom mogao da se pojavi ruski predsednik Vladimir Putin. Prema pisanju slovenskih medija, predsednik ove zemlje, Borut Pahor,  odlučio je da uputi neslužben poziv Putinu.

PUTINOVOG SARADNIKA PRETUKLI NASMRT U AMERICI: Obdukcija pokazala da je preminuo od udarca u glavu!

Kapelicu svetog Vladimira su 1916. na planinskom prelazu Vršič u zapadnoj Sloveniji napravili ruski ratni zarobljenici koji su na tom mestu gradili put kada je veliki broj njih zatrpala lavina.

Mediji podsećaju da se radi o vrlo osetljivom pitanju, s obzirom na to da je i Medvedovljeva prošlogodišnja poseta Sloveniji iskorišćena za oštre kritike Evropske unije zbog nametnutih sankcija.

Na spoljnopolitičke dimenzije upućivanja neslužbenog poziva Putinu Pahora je navodno na minhenskoj konferenciji o sigurnosti nedavno upozorila Viktorija Nuland iz američkog Stejt departmenta. Amerikanci se navodno boje "probijanja" međunarodnih sankcija i politike izolacije Putina koji su nametnu zbog njegove politike prema Ukrajini i učestvovanja u sirijskom konfliktu.

SAD navodno potez Ljubljane prema Moskvi smatraju signalom udaljavanja EU od američke strategije izolacije Moskve jer poseta ruskih državnika ovo leto predviđaju i neke druge države poput Austrije i Finske, navode mediji u Sloveniji.

Telegraf.rs / Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • St

    13. mart 2016 | 15:41

    Hvala Bogu,valjda ljudi mogu misliti svojim glavom,a ne ,Bidenovom ili još gore Barak -Husseinovom.

  • Dragi telegraf

    14. mart 2016 | 18:01

    Slovenci, braco, ne dajte da vas njemackI uticaj ubije. Oni su zlo.

  • Čiča- deda

    14. mart 2016 | 22:55

    Izgleda da će biti pokrtavanja u pravoslavlje,a predhodiće crkvene crvene medalje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA