"LEPI GAGO, NARUČI JEDAN "DŽONI" I PRIPAZI MALO NA NAS": Jecaji i suze u Ateljeu 212 na oproštaju od Dragana Nikolića (FOTO)

- Legenda o lepom Gagi iz Crvenog Krsta nikada neće umreti. Naruči jedan "džoni" i pripazi malo na nas - rekao je Bjela tužnim glasom

  • 29

Komemoracija povodom smrti velikana srpskog glumišta Dragana Gage Nikolića počela je danas u 12 časova na Velikoj sceni "Mira Trailović" Ateljea 212.

"KAO KLINAC SAM JURIO ZA BATOM ŽIVOJINOVIĆEM PO CRVENOM KRSTU": Pročitajte NAJBOLJI INTERVJU Dragana Nikolića!

Na poslednji počinak glumca su ispratili supruga Milena Dravić, porodica i mnogobrojne kolege: Dragan Bjelogrlić, Seka Sablić, Rade Šerbedžija, Ivan Jeftović, Ivan Bekjarev, Nataša Ninković, Predrag Ejdus, Dejan Lutkić, Zafir Hadžimanov, Radoš Bajić, Atanasije Uzunović, Ljubivoje Ršumović, Puriša Đorđević, Maja Gojković, Ivan Tasovac, Marko Živić, i mnogi drugi. Komemoraciji je prisustvovao i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

- Bio je dostojanstven i duhovit do zadnjeg dana. To potvrđuje i jedna anegdota iz bolnice, kada su ga pitali da li hoće da pljune, na šta je on odgovorio da neće da pljune sestru - ispričala je glumica Seka Sablić, i istakla da je postao nacionalna figura.

Nikolićev kolega i prijatelj Rade Šerbedžija tužnim glasom rekao je da će proći mnogo vremena da se rodi ovakav junak.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

- Zaljubili smo se u to tamno lice koje je na platnu postajalo belo kao sneg, a oči tamne. Posebno lice u igri svetla i tame, koje se godinama nije menjalo. Sve uloge su imale nešto zajedničko - iskrenost. Voleo je i beskrajno se radovao životu i glumi - kroz suze je rekao Šerbedžija.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Dragan Bjelogrlić je kazao da Beograd nikada nije ovako spontano tugovao za nekim.

- Legenda o lepom Gagi iz Crvenog Krsta nikada neće umreti. Naruči jedan "džoni" i pripazi malo na nas - rekao je Bjela tužnim glasom.

Gaga Nikolić je mnogo voleo Zvezdu, ali na jednoj utakmici je navijao za njenog protivnika!

Kao stalni član ansambla pozorišta Atelje 212, u kojem je od 1969. godine, Nikolić je ostvario veliki broj uloga i vrlo uspešnu pozorišnu karijeru. Igrao je u predstavama: Generalska užina (Rober), Veza (Kauboj), Kosa (Berger), Rano jutro (Len), Ziger-Zager (Hari Fliton), Derviš i smrt (Muselim), Lulu (Džek Trbosek), Tom Pejn (Tom Pejn), Maratonci trče počasni krug (Đenka Đavo), Sladostrasnici-Karamazovi (Mladi gospodin), Portnojeva boljka (Aleksandar Portnoj), Molijer (Markiz d'Orsinji), Kod lepog izgleda (Maks), Seljaci, radnici i prirodna inteligencija (Miodrag).

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Gagina poruka koju morate da zapamtite! (FOTO)

Jedan od najvećih i najvoljenijih glumaca sa prostora bivše Jugoslavije, Dragan Nikolić, preminuo je 11. marta u 73 godini. Ostvario je više od 170 uloga, dobitnik je svih značajnih filmskih nagrada uključujući Nagradu za životno delo "Pavle Vujisić" 2000. godine. Mnoge kolege i prijatelji smatrali su ga pravom urbanom legendom Beograda, čovekom koji je na mnogo načina bio simbol srpske prestonice i inkarnacija gradskog duha, moderan umetnik posvećen svojoj profesiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    14. mart 2016 | 13:32

    Čoveče, Ljudino, nikad te nisam upoznao, a plačem za tobom kao da si mi najrodjeniji. OVO JE KRAJ! IDEMO DALJE!

  • Posmatrac

    14. mart 2016 | 13:17

    Pocivaj u miru legendo

  • Sone

    14. mart 2016 | 14:01

    Legende nikad ne umiru,dok ih drugi vole i secaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA