HRVATI OPTUŽILI LEGIJU ZA MASAKR NAD SRBIMA U DVORU: Skandalozna izjava pukovnika Hrvatske vojske! (VIDEO)

- Svi dokazi koje sam prikupio upućuju na to da su stravični zločin u Dvoru 8. avgusta 1995. godine počinili pripadnici Crvenih beretki Milorada Ulemeka Legije - istakao je pukovnik Ivica Pandža Orkan

Ratni načelnik centralne odbrane Sunje, pukovnik Ivica Pandža Orkan, izjavio je da su za ubistvo psihički bolesnih i hendikepiranih osoba odgovorne Crvene beretke i njihov komandant Milorad Ulemek, kako je preneo "Večernji list".

Zbog ugrožene bezbednosti tima iz Hrvatske FILM "15 MINUTA - MASAKR U DVORU" NEĆE BITI EMITOVAN NA RTS

- Svi dokazi koje sam prikupio upućuju na to da su stravični zločin u Dvoru 8. avgusta 1995. godine počinili pripadnici Crvenih beretki Milorada Ulemeka Legije. U Dvoru je tada bilo šest formacija vojske i paravojske, ali ne i hrvatska vojska što je potvrdio i srpski general Mile Novaković, koji je na jednom okruglom stolu u Beogradu rekao da su tog dana iz Dvora isterali ustaše - naveo je Orkan.

On je istakao da je prošlog leta podneo krivičnu prijavu i onemogućio dalju distribuciju filma u kom se za masakr u Dvoru optužuju pripadnici hrvatske vojske. 

Da podsetimo, veliku pažnju u regionu izazvao je film "15 minuta – masakr u Dvoru", naročito posle odluke RTS da otkaže emitovanje filma.

Zbog bombardovanja, iz Petrinje u Dvor na Uni, prvog dana "Oluje", 4. avgusta 1995, evakuisani su štićenici penzionerskog doma i pacijenti sa psihijatrijskog odeljenja. Prebačeni su u školu koju je okruživao Unprofor. Film se prevashodno bavi odgovornošću danskog bataljona, koji je mogao da spreči zločin u kojem je nastradalo osmoro Srba i jedna Hrvatica. To što nisu reagovali opravdavaju tvrdnjom da nisu za to imali mandat.

U filmu se pominje i da je tog dana, 8. avgusta, u tom mestu, osim srpske, bila još jedna vojska, ne i ko je ubio civile.

Pogledajte film:

(Telegraf.rs/ Izvor: vecernji.hr/B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • XxX

    17. mart 2016 | 10:38

    Vrlo realno. DB je ubila mnoge Srbe, od Curuvije i Stambolica do clanova SPO i Djindjica. Bolesni umovi su tad vladali nasom zemljom.

  • Purger

    17. mart 2016 | 12:43

    Pa istinu covjek kaze, vecih monstruma i koljaca od cetnika covjek nije vidio...

  • queue

    17. mart 2016 | 10:26

    Hvala bogu, legija je bebica i nikad nikog nebi ubio hahahaha! A nije ni osuđeni kriminalac, niti zločinac.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA