"MENI JE OVA NESREĆA PROMENILA ŽIVOT IZ KORENA": Ispovest sina ŽELJKA MITROVIĆA u Palati pravde!

- Odjednom sam ispred sebe ugledao devojku, počeo sam da kočim i da sviram. Čuo sam jak udarac i nastavio da vozim jer sam bio u šoku, skrenuo sam u neku ulicu levo i pozvao roditelje, a kasnije i policiju - rekao je Aleksandar Mitrović

  • 16

Aleksandar Mitrović, sin Željka Mitrovića, pojavio se juče u Palati pravde povodom saobraćajnog udesa u kojem je svojim automobilom udario devojku Andreu Bojanić (17) koja je na mestu ostala mrtva.

Sin Željka Mitrovića BMW-om X5 pregazio devojku u Ustaničkoj!

Kako je rekao na jučerašnjem suđenju ne može sa sigurnošću da se seti svih detalja, jer su od udesa prošle dve i po godine.

- Odjednom sam ispred sebe ugledao devojku, počeo sam da kočim i da sviram. Čuo sam jak udarac i nastavio da vozim jer sam bio u šoku, skrenuo sam u neku ulicu levo i pozvao roditelje, a kasnije i policiju - rekao je Mitrović.

- Spuštao sam se automobilom Ustaničkom ulicom ka hotelu "Srbija" desnom trakom i kretao sam se brzinom između 70 i 80 kilometara na čas. Na razdelnom ostrvu s moje leve strane stajala je grupa pešaka. U desnoj traci sam uočio pešaka koji je krenuo nazad kad me je video. Na semaforu je bilo zeleno svetlo - rekao je Mitrović i dodao:

- Tu devojku nisam video, sve se iznenada dogodilo. Ne mogu sa sigurnošću reći da li sam uspeo da ukočim. Udario sam je prednjim levim delom automobila. Ne mogu da se setim da li sam imao oštećenja na automobilu. U tom trenutku nisam ni pomišljao da tako nešto proveravam. Nakon toga je otac došao po mene i otišli smo u policiju.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Razlike u iskazu datom u policiji i kod sudije Aleksandar je opravdao šokom.

- U policiji se nisam sećao pešaka s desne strane, ali kad sam razmislio, kasnije sam ga se setio - rekao je optuženi.

On je na pitanja advokata oštećene da li je izjavio saučešće porodici, potvrdio da se obratio ocu poginule.

- Mislim da su moji roditelji pokušali da stupe u kontakt s majkom i očuhom nastradale devojke - posvedočio je mladić.

- Meni je ova nesreća promenila život iz korena - rekao je na kraju Mitrović.

Na suđenju se juče pojavila i majka poginule devojke Ema Petrović.

- Na mestu nesreće sam se pojavila posle pet minuta, jer sam osetila da nešto nije u redu. Videla sam sve, samo ne sam udarac. Lično sam prepoznala svoju ćerku - kroz suze je ispričala majka nesrećne Andree.

Ona je rekla da samo želi pravdu za svoje dete.

- Nije stradala samo moja ćerka, stradali smo svi. Ovde sam samo zato što joj dugujem to. Život mi je uništen. Niko od porodice Mitrović mi nije izjavio saučešće, nisu zvali ni da pitaju kako sam. To ništa ne bi promenilo, ali bi bio ljudski gest - rekla je Ema i nastavila:

- Nisu pitali ni da dođu na sahranu, ni mog muža ni mene. Nažalost, sećam se svakog trenutka od tog 18. jula.

Osim njih, saslušan je i svedok Tihomir Dimitrijević, koji je u trenutku nesreće bio na autobuskom stajalištu.

- Video sam devojku koja je poletela preko haube. Automobil je usporio, pa se odvezao niz Ustaničku. Pozvao sam policiju i dao registraciju vozila. Devojci je pritrčao neki mladić, ali se ona nakon udarca nije pomerala - naveo je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aronn

    18. mart 2016 | 10:39

    Tatin sin,nije zakon isti za sve sramota za drzavu da se posle dve ipo godine krece slobodno,gde je kazna gde je pravda za jedan mladi izgubljen zivot?

  • Nesa

    18. mart 2016 | 12:10

    Da je to bio neko drugi osudili bi ga odavno, nikada u Srbiji nece zakon biti za sve isti.

  • Јасмина

    18. mart 2016 | 12:39

    Нема оправдања,мора сносити кривицу..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA