AMERIKANCI OPET TESLU PROGLASILI HRVATOM: Napravili TOP 10 listu neverovatnih činjenica o našem susedu (VIDEO)

Sam video počinje poznatim Hrvatima, među kojima su Amerikanci izdvojili Nikolu Teslu, nabrajajući neke od najvećih izuma kojima je zadužio čovečanstvo. Zanimljivo, među slavnim Hrvatima Amerikanci nisu propustili da spomenu ni Severinu

Američki kanal "Top10Archive" odlučio je da izdvoji 10 neverovatnih činjenica o Hrvatskoj, a sami kažu da je ta zemlja jedan mali "prelepi kutak Evrope".

OVO SU OCENE NIKOLE TESLE SA MATURE: Nikada nećete pogoditi iz kog predmeta je bio loš (FOTO)

- Smeštena na raskršću južne i jugoistočne Evrope uz Mediteran, Hrvatska ne dobija onoliko pažnje koliko zaslužuje. Zato želimo to da promenimo - napisali su autori video-snimka.

Sam video počinje poznatim Hrvatima, među kojima su Amerikanci izdvojili Nikolu Teslu, nabrajajući neke od najvećih izuma kojima je zadužio čovečanstvo. Zanimljivo, među slavnim Hrvatima Amerikanci nisu propustili da spomenu ni Severinu.

Podsetili su i da je kravata poreklom iz Hrvatske, a potpuno ih je oduševila i domaća hrana - ražnjići, palačinke i kulen kao i sarma i štrudla. Na popisu se našao čak i burek.

Foto - ilustracija: Telegraf Foto - ilustracija: Telegraf

Očekivano, nisu propustili spomenuti i Dubrovnik i sve njegove lepote, kao i Muzej prekinutih veza. Amerikanci su oduševljeni i prirodom, kao i velikim brojem životinjskih vrsta od kojih su mnoge vrlo retke u ostatku Europe.

Na petom mestu našli su se hrvatski ovčari, a na četvrtom mestu Amerikanci podsećaju da su Hrvatskom nekada šetali neandertalci.

Foto: Tanjug/HINA/Lana Slivar Dominić Foto: Tanjug/HINA/Lana Slivar Dominić

Na trećem se mestu nalazi jedan od najmanjih gradova na svetu, Hum, a zanimljivo je da su kao jednu od posebnosti autori videa izdvojili i Dan nezavisnosti Hrvatske.

Na prvom mestu našli su se hrvatski rekordi, između ostalog i najveća kravata na svetu, zavezana oko pulske Arene.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA