NADŽIM LAŠRAUI JE TVORAC RAZARAJUĆIH BOMBI koje su zauvek obeležile Brisel i Pariz (FOTO)

Policija misli da Nadži, Lakraui stoji iza novembarskih napada u Parizu, pošto eksperti tvrde da je on napravio i bombe koji su danas u napadima u Briselu ubile najmanje 31 osobu

  • 6

Vlasti u Belgiji su u raciji u komšiluku tvorca bombe za koga se misli da stoji iza novembarskih napada u Parizu, pošto eksperti tvrde da je on napravio i bombe koji su danas u napadima u Briselu ubile najmanje 31 čoveka.

TERORISTIČKI NAPAD U BRISELU: Policijske racije širom Belgije, nađeno još bombi i zastava Islamske države (FOTO) (LIVESTREAM)

Nadžim Lakraui (24) se sumnjiči da je odgovoran za bombe upotrebljene u Parizu pošto je njegov DNK pronađen na opasačima korišćenim u pozorištu Bataklan i na stadionu "Francuska".

OVAKO BEOGRAD PODRŽAVA BRISEL U BORBI PROTIV TERORIZMA: Prestonica u bojama belgijske zastave (FOTO)

On je putovao u Siriju u februaru 2013. godine i zaustavljen je na austrijsko-mađarskoj granici 9. septembra prošle godine dok je vozio iznajmljeni "mercedes" koji je delio sa Salahom Abdeslamom, tvrdi belgijski federalni tužilac. Sa njima u društvu je bio i Mohamed Belkaid (35), terorista koji je ubijen tokom hvatanja Abdeslama u petak.

Smatra se da Lakraui nije zaustavljen nigde iako je imao vozačku dozvolu pod drugim imenom, a putovao je u Budimpeštu dva puta u septembru 2015. godine.

Foto: Tanjug/AP/Belgian Federal Police Foto: Tanjug/AP/Belgian Federal Police

Policiji nisu izgledala sumnjivo trojica turista koja su se zaputila u Beč na odmor. Lakraui je snimljen sa Belkaidom četiri dana posle napada u banci na širem području Brisela.

- Istraga je pokazala da je Sufijan Kajal identifikovan kao Nadžim Lakraui, rođen 18. maja 1991. godine i koji je putovao u Siriju, februara 2013. godine - rekao je tužilac iz Brisela.

Ovaj alijas je koristio i da bi bio u kontaktu telefonom sa vođom napada u Parizu Abdelhamidom Abaudom.

(UZNEMIRUJUĆ VIDEO) BRISEL OKUPAN KRVLJU: Ovo je najjeziviji snimak terorističkog napada IKADA!

U kući u Ulici Anrija Berža, istražitelji su pronašli tragove TATP - eksploziva koji je karakterističan za ISIS u Evropi, a pronađen je i u prslucima koje su nosile samoubice iz Pariza.

Belgijski tužilac navodi da su racije u toku u celoj Belgiji pošto su dvojica muškaraca verovatno inscenirala samoubilački napad na aerodromu, a treći je pobegao. Njega policija aktivno traži.

Za "mozak" celog napada, Nadžima, veruje se da je studirao elektro-mehanički inženjering u Katoličkoj srednjoj školi.

Nadležni kažu da u ovom trenutku nije moguće utvrditi ikakve veze između napada u Briselu i onih u Parizu. Sve informacije vezane za Lakrauija su još "nejasne".

- U ovom trenutku ne znamo mnogo o njemu. On je identifikovan kao tvorac bombe, ali ne znamo da li je to 100 posto tačno ili je on samo jedan u nizu onih koji su pravili bombe - kažu iz Kraljevskog instituta.

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ATIMUS

    22. mart 2016 | 22:37

    Da ga je pravio siptar nebi ovoliko licio na siptara

  • Milenko

    22. mart 2016 | 23:33

    Ma idi begaj...svi sve sada znaju a pre toga Cia,mi6,Fbi i sl.nista nisu znali...

  • prco

    22. mart 2016 | 22:29

    Ma samo kad nisu SRBI to uradili pa neka ide bestraga! Sta se god u svetu desi oni optuze Srbina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA