MALA MILICA BI DANAS IMALA 20 GODINA: Ovo dete koje su ubile NATO bombe, simbol je stradanja Srbije! (VIDEO)

Jedna ulica u Batajnici, kao i jedna u novosadskom prigradskom naselju Veternik ponele su njeno ime, a nedavno obnovljena bista na spomeniku u Tašmajdanskom parku podseća na stradanje 79 nevine dece tokom 78 dana bombardovanja

  • 5

Jedan od simbola bombardovanja 1999. godine je Milica Rakić, trogodišnja devojčica koja je stradala kada je geler od rasprskavajuće bombe uleteo u kupatilo i pogodio je dok je sedela na noši.

Svi su nas zaboravili: Otac poginule Milice Rakić u NATO bombardovanju jedva sastavlja kraj s krajem!

Njena smrt, nesrećan splet okolnosti da geler baš u tom trenutku proleti kroz prozor kupatila i ubije malu devojčicu, deo je kolektivnog sećanja Srbije na NATO agresiju.

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Ušli smo u NATO VOJNU BAZU, odakle su avioni PUNI EKSPLOZIVA 1999. godine poleteli ka Srbiji (FOTO)

Milica Rakić poginula je 17. aprila 1999. godine. Njen otac Žarko svedočio je da je scena udara bila stravična.

Kupatilo je bilo puno gelera, koji su se tolikom silinom zarili u kuću da su probili i zid. "Izgubili smo je", prve su reči koje je izustio kada ju je krvavu uzeo u ruke. Imala je veliku ranu na preponi kroz koju je iskrvarila, ali i druge teške povrede.

OVO SU MESTA U SRBIJI NA KOJA JE PADAO OSIROMAŠENI URANIJUM: Mapa NATO otkriva TAČNE LOKACIJE udara iz 1999. godine!

Nesrećni otac Žarko odneo ju je te noći u obližnu ambulantu Hitne pomoći. Kasnije je porodica preko televizije saznala da je Milica izgubila život.

Kada smo juče tokom dana pozvali njenu majku Dušicu, nije želela da govori. Roditeljska tuga ne prestaje, a ime njihove ćerke ostalo je duboko urezano u narodu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Jedna ulica u Batajnici, kao i jedna u novosadskom prigradskom naselju Veternik ponele su njeno ime, a nedavno obnovljena bista na spomeniku u Tašmajdanskom parku podseća na stradanje 79 nevine dece tokom 78 dana bombardovanja.

DA LI JE NATO BOMBARDOVANJE "KRIVO" ZA PORAST BROJA OBOLELIH OD RAKA U SRBIJI? Evo šta o ovome kažu stručnjaci!

Njen lik oslikan je i u hercegovačkom manastiru Tvrdoš, a postojale su i inicijative da se proglasi mučenicom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    24. mart 2016 | 14:38

    ZAR SE SRBIJA CELA USRALA PRED NATO ZLIKOVCIMA I NESME VISE NI SVOJU DECU DA BRANI I DA KAZU DA SMO DOZIVELI GENOCID???!!!?? B

  • Gekke Joopi

    25. mart 2016 | 12:05

    Sliku ovog andjela treba poslati klintonki da je sa ponosom upotrebljava u kampahji za buduceg diktatora sveta!!!

  • I U"Sima

    26. mart 2016 | 21:10

    E" DEMOKRATSKI CIVILIZOVANI "EVROPLJANI E OVO JE TAKOĐE TERORIZAM JER SU GA IZVRŠILI ŠKOLOVANI TERORISTI. NEMOJTE DA MISLITE DA ĆEMO MOŽDA DA ZABORAVIMO ILI OPROSTIMO.IMAJTE TO NA UMU!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA