SEĆATE SE MOMKA KOJI SE HRABRO OBRATIO DRŽAVI? Nenad Pavlović primio je prvu terapiju (FOTO)

On je krajem februara objavio video poruku u kojoj je naveo da boluje od retke bolesti, ali da ne želi da gradani skupljaju novac za njegovo lečenje, već da mu to obezbedi država

  • 20

Mladić Nenad Pavlović, koji se javno video-snimkom nedavno obratio državi i zamolio za pomoć, počeo je danas da prima terapiju.

OVAJ VIDEO PODIGAO JE SRBIJU NA NOGE! Nenad boluje od TEŠKE BOLESTI KRVI, a njegova poruka će vas naježiti (VIDEO)

Takvim tretmanom bi trebalo da se zaustavi napredovanje teške i retke bolesti od koje je oboleo.

- Pozdrav svima. Danas je vrlo bitan datum u mom životu, primio sam svoju prvu terapiju. Hteo bih da se zahvalim od srca svima koji su mi pomogli. Preokrenut mi je život iz korena i sve mi je krenulo. Poruka svima koji imaju nekakav problem je da veruju u sebe, jer ukoliko dovoljno želite, snovi će postati java - napisao je Nenad na Fejsbuku.

On je krajem februara objavio video poruku u kojoj je naveo da boluje od retke bolesti, ali da ne želi da gradani skupljaju novac za njegovo lečenje, već da mu to obezbedi država.

Foto: Facebook/Nenad Pavlović Foto: Facebook/Nenad Pavlović

Na njegov apel reagovao je tada i premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je najavio da će učiniti sve kako bi se pomoglo bolesnom tinejdžeru.

Nenad je jedino dete u Srbiji kome je potvrđena teška i retka bolest - paroksizmalna noćna hemoglubinurija.

Srbija nema registar obolelih od retkih bolesti, ali se zna da istu dijagnozu kao Nenad ima još najmanje troje odraslih.

Nenad je ovim povodom gostovao i u Dnevniku, pa je spomenuo kako mu je kompanija "Comtrade" obezbedila punu stipendiju za školovanje.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA