SRBIN OBORIO GINISOV REKORD: Četiri dana bez prekida gledao TV! (FOTO)

Maraton u gledanju TV-a organizovan je u velikoj prodavnici za nameštaj u Beču, a petoro televizijskih fanova prolaznici su mogli 24 sata da posmatraju kroz izlog

  • 4

Živan Pajkanović (24) sa četvoro Austrijanaca u Beču upisao se u Ginisovu knjigu najvećih dostignuća jer je uspeo da neprekidno 92 sata prati TV program.

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Zašto je kategorija "najteži kućni ljubimci" izbačena iz Ginisove knjige rekorda?

Ovaj Srbin koji studira i radi u Beču oborio je Ginisov rekord tako što je četiri dana gledao televiziju i to tako što za ovo vreme nije spavao, koristio telefon, niti pričao sa drugim učesnicima ni o čemu drugom osim o onome što gledaju.

- Prijavio sam se zato što sam kao dete kupio Ginisovu knjigu rekorda i još od tad želeo da se moje ime nađe u njoj, da u nečemu budem najbolji na svetu - kaže Živan, koji je odabran među 400 kandidata.

Maraton u gledanju TV-a organizovan je u velikoj prodavnici za nameštaj u Beču, a petoro televizijskih fanova prolaznici su mogli 24 sata da posmatraju kroz izlog.

Foto: Facebook/LG Electronics Austria Foto: Facebook/LG Electronics Austria

- Ostale učesnike nisam znao pre ovoga. Odmah smo se povezali, osećao sam se kao da sam kod kuće sa društvom. Svi smo se pridržavali pravila i pazili da neko od nas ne zaspi. Oko programa smo se lako dogovorili i pretežno smo gledali "Kuću od karata". Meni se ta serija toliko svidela da nisam ni imao potrebu za spavanjem.

Pošto dve godine radim noćnu smenu, kako bi preko dana mogao da studiram, ovo mi nije prvi put da sam tako dugo ostao budan - priča Živan koji napominje da mu je ovo zapravo došlo kao odmor.

Njegovim cimerima, međutim, Nadinu (20), Johanesu (19), Markusu (24) i Dominiku (24) - četiri besanih noći je mnogo teže palo.

- Poslednjeg dana jedan od njih se potpuno izgubio, bio je van sebe - priseća se Živan i ističe kako mu je najteže palo dugo sedenje, ali i izolacija, nemogućnost da komunicira sa devojkom, koja je svaki dan dolazila i gledala ga kroz staklo.

Foto: Facebook/Zivan Pajkanovic Foto: Facebook/Zivan Pajkanovic

Živan objašnjava da su takmičari na svakih sat vremena imali po pet minuta pauze, koje je on iskoristio na najbolji način.

- Svaki razgovor koji nije imao veze sa TV-om, kao i negledanje u ekran, odbijali su nam se od pauze, ali smo isto tako mogli da skupljamo minute. Ja sam na osam sati išao u toalet na tri minuta, a svakodnevno sam se tuširao po 10 minuta, što mi je pomoglo da ostanem budan. Zanimljivo je da mi je posle 92 sata ostalo oko četiri sata pauze koje nisam iskoristio - navodi Živan.

Nakon takmičenja, Živan nije mogao odmah kući.

- Imali smo dodelu nagrada, slikanje, i razna snimanja za radio i TV. Kada sam se vratio kući, počele su da stižu čestitke prijatelja, zaspao sam s mobilnim telefonom u ruci. Čim sam se probudio upalio sam TV, nisam shvatao da više ne moram da ga gledam - prepričava ovaj mladić uz smeh.

Živan je, inače, odrastao u mestu Korenita kod Ugljevika, u Republici Srpskoj, a u Beču od 2011. studira informatiku i radi kao sistemski inženjer.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nira

    2. april 2016 | 10:49

    Kad je iz Korenite nije ni čudo što je izdržao ipak su oni poznati po proizvodnji šljive i besanih noći uz rakijski kazan:-) čestitam.

  • milano

    2. april 2016 | 10:42

    Verovatno gledao farmu.

  • P_official

    3. april 2016 | 07:27

    Ja bih mogao više ali pod uslovom da se gleda farma :D Inače, imam 18 god. i nisam dve nedelje išao u školu samo da bih gledao farmu :D Osuđujte, ali istina je. :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA