DANAS CELA AMERIKA PRIČA O JEDNOM KUHINJSKOM NOŽU: Isplivali novi detalji jezivog ubistva!

Simpson je optužen za dvostruko ubistvo koje je počinjeno 1994. godine u kom su živote izgubili njegova bivša supruga i njen prijatelj

  • 4

Losanđeleska policija tvrdi da kuhinjski nož koji je pronađen u kući O Džej Simpsona nakon čuvenih ubistava 1994. godine nije predmet kojim je učinjeno krivično delo ubistva.

 

Nož je bio podvrgnut nizu forenzičkih testova, pre nego što je donet ovakav zaključak.

 

- Ne možemo sa sigurnošću tvrditi da nije podvala u pitanju, ali po našim dokazima nož koji smo testirali ne poklapa se sa oružjem kojim su izvršena ubistva - rekao je Endrju Najman, načelnik losanđeleske policije za Rojters.

 

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

Simpson je optužen za dvostruko ubistvo koje je počinjeno 1994. godine u kom su živote izgubili njegova bivša supruga i njen prijatelj. Mediji su ovaj proces nazivali suđenjem veka.

 

Policija je saopštila da je nož pronađen prilikom rušenja kuće od strane građevinskog radnika koji ga je navodno predao penzionisanom saobraćajcu, ali su detektivi tek nedavno saznali za njegovo postojanje.

 

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

Oružje koje je pronađeno je opisano kao mali kuhinjski nož za koji eksperti tvrde da nije tip oružja kojim je počinjeno ubistvo.

 

Čak i da se utvrdi da je ubistvo izvršeno tim nožem, Simpsonu se ne bi sudilo ponovo zbog pravila da ne može da se sudi dva puta za isto krivično delo.

 

Bivši Simpsonov menadžer je nedavno izjavio za Pipl magazin da je O Džej zabrinut da bi pojavljivanje "sumnjivog" noža moglo da utiče na njegovu uslovnu kaznu.

 

O Džej Simpson trenutno ima 68 godina i nalazi se na odsluženju zatvorske kazne u Nevadi na koju je osuđen nakon pljačke i otmice dilera sportskih trofeja.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Љиљана

    2. april 2016 | 22:55

    У Америци је добрим делом све корумпирано, па и полиција. Треба видети документарац To Make a Murderer па да вам се коса дигне на глави. Човека осудише, одлежа 18 год и након тога пронађу правог кривца, а да му држава неби исплатила оштету од 36 милиона $ (за 18 год робијања), требали су да му сместе убиство. Ужас. И то се изгледа дешава само у Америци.

  • Gorgeous

    3. april 2016 | 20:04

    Ne bis idem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA