ŠEŠELJU ULAZAK U HRVATSKU ZABRANJEN DO 2036. GODINE: Hrvatska policija donela odluku

Stranci po zakonu mogu ući u Hrvatsku jedino pod uslovom da ne predstavljaju pretnju za javni poredak i bezbednost

  • 92

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske odlučilo je, nakon izricanje oslobađajuće presude lideru radikala Vojislavu Šešelju u Haškom tribunalu, da mu zabrani ulazak u tu zemlju u narednih 20 godina, piše zagrebački Jutarnji list.

List, naime, podseća da stranci po zakonu mogu ući u Hrvatsku jedino pod uslovom da ne predstavljaju pretnju za javni poredak i bezbednost. Dvadesetgodišnja zabrana ulaska Šešelju u Hrvatsku je doneta, piše ovaj zagrebački dnevnik na osnovu Zakona o strancima.

Služba za odnose s javnošću MUP-a je Jutarnjem dostavila podatak da je tokom 2015. MUP doneo 1.436 rešenja o proterivanju kojima su strancima izrečene zabrane ulaska i boravka u toj državi. Protiv donesenih rešenja pokrenuto je pet upravnih sporova.

Jutarnji podseća da je, na primer, Beograđanin Kristijan Kiki Golubović, koga ovaj list smatra da jednim od najpoznatijih balkanskih kriminalaca iz Beograda, najavio je dolazak na bokserski meč u splitskoj Spaladium Areni krajem novembra 2009, ali je dobio poruku da će mu biti zabranjen ulazak u Hrvatsku jer bi predstavljao opasnost po javni red i mir. Svojevremeno se, dodaje list, spominjao i mogući koncert, udovice Željka Ražnatovića Arkana u Hrvatskoj, kojoj je takođe poručeno da neće preći hrvatsku granicu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filip

    3. april 2016 | 11:05

    Kakvi kompleksasi

  • Bukovski

    3. april 2016 | 11:05

    Seselj, vidno potresen, zatrazio da se ponisti odluka haskog Tribunala i da u najkrace, mogucem roku ode u zatvor.

  • Miloš

    3. april 2016 | 11:03

    Mislim da se gospodin Šešelj jako potresao zbog ove odluke. Kažu da niti jede niti spava.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA