PREDOMISLIO SE: Islandski ministar ipak ne da ostavku!

Gunlagson je jedan od mnogih evropskih lidera upletenih u "Panama papire", detaljan zapis o moćnim ljudima koji su svoje bogatstvo premestili na ofšor bankovne račune

  • 1

U bizarnom obrtu već dovoljno skandalozne priče, islandski premijer je izjavio da nije zapravo dao ostavku na svoju poziciju, uprkos tome što je svaka novinska kuća na svetu izvestila da jeste.

U svom govoru u utorak, ministar poljoprivrede Sigurdur Ingi Johanson je najavio da premijer Sigmundur David Gunlagson, odlazi sa te funkcije odnosno, kako je rekao, "da se sklanja u stranu".

Gunlagson je jedan od mnogih evropskih lidera upletenih u "Panama papire", detaljan zapis o moćnim ljudima koji su svoje bogatstvo premestili na ofšor bankovne račune.

ZBOG SKANDALA SA PANAMSKIM DOKUMENTIMA: Premijer Islanda podneo ostavku! (FOTO)

Ali, u izjavi datoj satima kasnije, Gunlagson je tvrdio da nije dao ostavku. On je samo, znate, odlučio da napravi malu pauzu od toga da bude predsednik vlade.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Opozicija na Islandu i dalje traži prevremene izbore

- Danas je premijer Islanda Sigmundur David Gunlagson predložio parlamentarnoj grupi Progresivne partije da potpredsednik Progresivne partije preuzme kancelariju premijera za neodređenu količinu vremena - navodi se u izjavi. - Premijer nije dao ostavku i nastaviće sa svojom ulogom predsedavajućeg Progresivne partije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Алекса

    6. april 2016 | 21:25

    Ваша еминенцијо, господине премијеру Исланда Сигмундуре Давиде Гулагсоне хвала на храброј и мудрој одлуци да не поднесете оставку и тим потезом изазовете потресе против владе, у доба предизборне кампање. Сад са миром у срцу одох да спавам. О хвала на мудрој и далекосежној одлуци!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA