RESTITUCIJA: Počinje vraćanje vila na Senjaku

- Do sada je u glavnom gradu vraćeno desetak lokala u vrednosti oko sedam do osam miliona evra - kaže direktor Agencije za restituciju Strahinja Sekulić

  • 0

Većina poslovnog prostora u centru Beograda, koja je oduzeta posle Drugog svetskog rata,  ovog i narednog meseca biće vraćena njihovim vlasnicima ili pravnim naslednicima. Do sada je u glavnom gradu, prema rečima Strahinje Sekulića, direktora Agencije za restituciju, vraćeno desetak lokala u vrednosti oko sedam do osam miliona evra.

Reč je o poslovnom prostoru na Vračaru u ulicama Cara Nikolaja, Požarevačkoj i Maksima Gorkog.  Još nema zvanične procene kolika je ukupna vrednost nacionalizovane imovine koja bi u narednom periodu trebalo da bude vraćena u naturalnom obliku.

Ono što je sasvim sigurno, u narednih petnaestak dana biće održane rasprave za još nekoliko poslovnih prostorija takođe u Ulici cara Nikolaja i Mišarskoj ulici. Prvi stambeni objekat, koji će preći u ruke starih vlasnika, biće vila na Senjaku za koju se ročište očekuje narednih dana.

Ponovnom vlasništvu nad nacionalizovanom imovinom mogu se nadati i stari vlasnici nekoliko lokala i stanova u centru  Niša, dok su u Novom Sadu nedavno predati ključevi za devet lokala. U ovom gradu je podneto i najviše zahteva - 686. Slede Beograd sa 528, Niš sa 275 i Kragujevac sa 72 zahteva.

(I. M. / Izvor: Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA