≫ 

Vreme čitanja: oko 7 min.

Budućnost "udavila" Partizan u Morači: Avramović promašio šut za pobedu, odlučuje majstorica u Beogradu

S. G.

Vreme čitanja: oko 7 min.

Kakav meč u Morači...

  • 39
Aleksa Avramović Foto: Budućnost VOLI/Filip Roganović

Košarkaši Partizana poraženi su od ekipe Budućnosti 74:73 u drugom meču polufinala plej-ofa regionalne ABA lige.

Ujednačeno, dramatično i neizvesno do samog kraja. Tako bi najbolje moglo da se opiše sve ono viđeno u drugom meču polufinalne serije između crno-belih i Podgoričana. Do samog kraja, niti jedna, niti druga ekipa nisu uspele da se "odlepe" i prelome meč, a koliko je bilo dramtično vidi se i po tome što je na 15 sekkundi do kraja domaći tim imao svega +1, 74:73. Potom, na deset sekundi do kraja, Kamenjaš je imao dva slobodna bacanja, od kojih promašuje oba bacanja. Crno-beli su imali napad za pobedu, a za poziciju se odlično i zborio Aleksa Avramović koji je imao priliku da svom timu donese pobedu, ali je promašio zicer, pa je Budućnost upisala trijumf i vratila seriju u Beograd.

Najefikasniji u redovima Budućnosti bio je Kevin Ferel sa 13 poena, Kenan Kamenjaš je dao 12, Nikola Tanasković 11, a Flečer Megi 10. Kod "crno-belih" je Kevin Panter dao 17 poena, uz šut za tri poena 1/7, a Pi Džej Doužer je dao 10 poena za Partizan koji za tri poena bio veoma loš - 3/19.

Od starta meča viđen je prilično ujednačen meč sa mnogo prekida. Na jednoj strani Partizan je nastojao da dođe do osetnije prednosti, a u tome je tokom prvog poluvremena uspevao u par navrata, i to, samo do +6. Ipak, kako su crno-beli uspevali da dođu do nekoliko poena prednosti, domaći košarkaši su imali spreman odgovor u poenima. Tako, posle borbe za svaku loptu, na poluvremenu su itzabranici Željka Obradovića imali svega +5, 40:36.

U nastavku, Partizan dolazi do +6, 48:42. Ipak, Podgoričani su od tog momenta zaigrali mnogo bolje i brzo nadoknadili propušteno. Usledila je serija 11:4, pa je, posle zakucavanja makundua, sredinom treće deonice Budučbost došla do najveće prednosti na meču 0d +5, i 57:52.

U poslednjih 10 minuta Budućnost je ušla sa 62:57, a posle serije promašaja na obe strane, Makundu zakucava uz faul i prekida seriju bez poena na obe strane i Budućnost dolazi do najveće prednosti na meču od +8. Željko Obradović traži tajm-aut.

Ipak, kako je Kaminski pogodio, a onda napravio faul ispod svog kopa, dosuđena je tehnička greška. Usledio je kraći prekid , a nekoliko navijača je nasrnulo na Kaminskog koji je izlazio sa parketa. Ipak, posle nekoliko minuta sve se smirilo.

Na tri minuta do kraja, Partizan prilazi na -5, a onda Džons prvi faul u napadu nad Kevinom Panterom koji promašuje oba bacanja i rezultat ostaje nepromenjen, 70:65. nekako crno-beli uspevaju da se odbrane, a posle kontranapada Naneli dodaje do Pantera koji donosi nove poene gostima za -3, 70:67.

Na minut do kraja, Podgoričani su imali +5 i napad. Ipak, Partizan ponovo uspeva da pronađe poene. Tako, na 15 sekundi do kraja, posle 74:71, Aleksa Avramović dobija dva slobodna bacanja i smanjuje rezultat. na deset sekundi do kraja, Kamenjaš je imao dva slobodna bacanja, od kojih promašuje oba bacanja. Crno-beli su imali napad za pobedu, a za poziciju se odlično i zborio Aleksa Avramović koji je imao priliku da svom timu donese pobedu, ali je promašio zicer, pa je Budućnost upisala trijumf i vratila seriju u Beograd.

TOK UTAKMICE: BUDUĆNOST - PARTIZAN

IV Četvrtina

39. minut, - Dobra odbrana Džejlena Smita. Mekinli Rajt pravi grešku u koracima, lopta je za Partizan. Sada Avramović lako rešava i dolazi do poena. 

38. minut, 72:67 - Ferel pronalazi poene za Budućnost, potom Panter ne koristi novi napad za Paritzan. Ponovo domaći košarkaši imaj u+5.

36. minut, 70:67- Makundu pravi grešku u koracima.Panter pravi fintu šuta, dodaje do Smailagića koji snažno zakucava. Džons sada pravi faul u napadu nad Kevinom Panterom, koji promašuje oba bacanja.

Nekako crno-beli uspevaju da se odbrane, a posle kontranapada Naneli dodaje do Pantera koji donosi nove poene gostima za -3, 70:67.

34. minut, 68:57 - Kaminski pogađa, a onda pravi faul ispod svog koša. Budućnost ima +9. Usledio je kraći prekid pošto je dosuđena tehnička greška. Nekoliko navijača je nasrnulo na Kaminskog, a posle nekoliko minuta sve se smirilo.

33. minut, 65:57 - Makundu zakucava uz faul i prekida seriju bez poena na obe strane. Željko Obradović traži tajm-aut.

32. minut, 62:57 - Avramović neprecizan sa distance. Makundu hvata loptu, ali Podgoričani ne koriste napad. Ponovo crno-beli imaju priliku da dođu do poena. Popović faulira Ledeja. Sada Ledej pokušava za tri na isteku napada. Serija promašaja na obe strane.

III Četvrtina

30.minut, 62:57 - Nova trojka Flečera Mekgija. Budućnost čuva vođstvo pred poslednju četvrtinu.

28. minut, 57:52 - Makondu ne koristi pokušaj za tri poena. Novi napad za budućnost, Makundu zakucava. Budućnost pravi seriju 11:4

26. minut, 52:52 - Smilagić je precizan i dolazi do svog petog poena. Budućnost ponovo ima spreman odgovor, Kamenjaš je iniscirao mini seriju domaćih. Ponovo je nerešeno.

24. minut, 47:48 - Smit "naskače" i donosi nove poene Partizanu. brzo se igra sada. Tanasković nije precizan, ali njegov promašaj ispravlja Kamenjaš i dobija faul.

21. minut, 40:44 - Kevin Panter odmah pravi faul. Tanasković napada koš crno-belih, prolazi kroz odbranu i polaže loptu u koš. Aleksa Avramović sada uzvraća istom merom, prolazi kroz odbranu Podgoričana, a sada tanasković pravi prekršaj.

II Četvrtina

20.minut, 36:40- Panter ne koristi šut za tri, a Smialagić upisuje ofanzivni skok, ali je fauliran i dolazi do poena sa bacanja .

18. minut, 36:36 - Posle bacanja, konačno Partizan organizuje smislen napad koji realizuje Doužer. Potom, Kaboklo promašuje čist zicer, a Popović realizuje kontru Budućnosti.

16. minut, 32:30 - Mekgi pogađa novu trojku. Doužer vodi novu napad, ali gazi aut liniju i domaći tim kreće u novi napad. Mnogo prekida u poslednjih nekoliko minuta utakmice Avramović upisuje faul nad Džounsom.

15. minut 29:30 - Ponovo je nerešeno. Pi Džej Doužer pogađa sa poludistance. Mekgi pogađa trojku i Podgoričani preuzimaju vođstvo. Bruno Kaboklo je sada fauliran na zakucavanju. Kamenjaš upisuje novi faul, a Brazilac je oba puta precizan sa bacanja.

12. minut, 22:26 - Partizan je ponovo na +6. Sada nekoliko neiskorišćenih napada na obe strane. Mekgi sada dobija ličnu. Panter šalje loptu u aut, odmah kreće novi napad Podgoričana koji ne koristi Kamenjaš.

AFTER 1/4: @KKBuducnostVOLI - @PartizanBC 20:23Follow live play-by-play here: https://t.co/FPPs5apOc0#ABAPlayoffs pic.twitter.com/Uj47MnRv2L

I Četvrtina

10. minut, 20:23 - Kamenjaš neprecizan. Na drugoj strani ni Panter ne pogađa. Tanasković se odlično snalazi u reketu Partizana i dolazi do sedmog poena. Sada Ledej uzvraća. Partizan vodi i dolazi do najveće prednosti od +6 posle trojke Nanelija. Na drugoj strani Budućnost odgovara novim poenima. Dobar meč u Morači.

8. minut, 15:18 - Poeni se na obe strane postižu uglavnom sa bacanja. Gledamo egal u Morči. Doužer spušta loptu do nanelija na niskom postu, on vraća do Doužera koji poentira pod kontaktom.

7. minut, 14:14 - Loptu hvata Ledej posle neiskorišćenog napada Budućnosti. Nema koša. Budućnost kreće u novi napad, a Ponitka krade loptu i kreće u kontranapad, koji ne koristi pošto mu lopta ispada prilikom polaganja. Ipak, aut je za Partizan. naneli uzima težak šut iz okreta, ali nije precizan.

5. minut, 14:12 - Tanasković pravi faul nad Doužerom, a prilikom kontakta dobio je udarac u lice. Posle pregledanog snimka odluka je promenjena.

4. minut, 10:10 - Brzo se igra na startu meča. Tanasković, a onda i Slavković donose poene domaćem timu, ali Doužer odgovara poenima. Nerešeno je.

2. minut, 4:5 - Kaminski pravi faul i Podgoričani sa bacanja vraćaju prednost na kratko. Odmah crno-beli odgovaraju prkeo Kaminskog koji koristi dodavanje Doužera.

1. minut, 2:3 - Budućnost otvara meč poenima. Sa druge strane, Mateuš Ponitka prolazi kroz odbranu Budućnosi i pogađa uz faul.

Video: Koreografija navijača Budućnosti pred meč sa Partizanom

Partizan je na svom terenu relativno lako slavio protiv Budućnosti, koju je slomio već u prvoj deonici, dok ih sada čeka drugi meč protiv ekipe koja želi revanš. Prvi duel završen je 78:67.

Pre meča u Podgorici, trener crno-belih Željko Obradović je istakao da njegov tim očekuje težak duel.

- Kvaliteti obe ekipe su poznati. Svesni smo da moramo biti na nivou ako mislimo da dobro odigramo ovaj meč i da prođemo u veliko finale. Naravno, neće biti lako, neuobičajeno je to što smo imali veliki broj dana između prve i druge utakmice. Nadam se da je ekipa spremna, da ćemo probati da damo sve od sebe i da ćemo odigrati što bolji utakmicu - rekao je trener Partizana Željko Obradović uoči meča u Podgorici.

Trener košarkaša Budućnosti Andrej Žakelj je izjavio da očekuje da njegov tim odigra bolje nego u prvoj utakmici u Beogradu.

- U njoj nismo bili na svom nivou ni defanzivno ni ofanzivno. Tako da radimo na tome da budemo mnogo čvršći i agresivniji u odbrani, a opušteniji u napadu. To su zadaci koje moramo da ispunimo i moramo da igramo kao tim i damo sve da vratimo seriju u Beograd. Jedva čekamo utakmicu, biće praznik košarke i duel dva izvanredna tima - rekao je Žakelj.

Da podsetimo, eventualna majstorica je na programu 10. maja u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Video: Može li Partizan da osvoji Evroligu? Željko odgovorio na večno pitanje navijača

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa

    7. maj 2024 | 19:38

    Ma ovo je totalna katastrofa od igre Partizana.20 razlike gubimo sigurno.A u trecoj ce jako tesko biti.Ne vidim nijednog igraca,koji bi mogao da napravi razliku.Jako lako moze da se desi da nas izbaci Budusnost.Iako nista posebno neigraju.Ovaj Smajlagic zaboravio da igra kosarku.

  • Sokol

    7. maj 2024 | 20:01

    Strašno nameran faul i tehnicka i samo jedno Slobodno bacanje.dokle če partizanu da sude domače sudije Hrvati i slovenci

  • PFC

    7. maj 2024 | 18:14

    Molim ove iz zeleznika da idu na njihove vesti i da se manu BEOGRADSKOG PARTIZANA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA