OVAKO JE BELGIJSKA POLICIJA ULOVILA TERORISTU: Procureo snimak hapšenja ČOVEKA SA ŠEŠIROM (VIDEO)

Muhamed Abrini (31), belgijski državljanin marokanskog porekla, sumnjiči se za učestvovanje u terorističkim napadima u Parizu 13. novembra prošle godine i Briselu 22. marta. Njegovi otisci prstiju i DNK nađeni su u stanu u jednoj briselskoj četvrti

  • 0

Na internetu se pojavio snimak hapšenja Muhameda Abrinija, čoveka za kojim se traga od terorističkog napada u Parizu u novembru prošle godine. Belgijsko tužilaštvo je potvrdilo da je muškarac uhapšen, zajedno sa još petoro ljudi, međutim, još nema službene potvrde da je on "muškarac sa šeširom" sa snimka iz Brisela.

DOLIJAO ČOVEK SA ŠEŠIROM: Uhapšen glavni osumnjičeni za napad u Parizu

Muhamed Abrini (31), belgijski državljanin marokanskog porekla sumnjiči se za učestvovanje u terorističkim napadima u Parizu 13. novembra prošle godine i Briselu 22. marta. Njegovi otisci prstiju i DNK nađeni su u stanu u jednoj briselskoj četvrti.

Abrini je viđen u društvu braće Salaha i Ibrahima Abdeslama nekoliko dana pre napada u Parizu. On ih je vozio iz Brisela u Pariz i pomagao im da pronađu stan u Parizu, gde su pripremali napad.

Već ranije su bombaši samoubice identifikovani kao Ibrahim El Bakraoui i Najim Lačraoui, dok je treći muškarac sa šešriom, koji se s njima vidi na snimci nadzornih kamera, pobegao pre napada ostavivši kolica za prtljagu na kojima je bila torba s eksplozivom.

Foto: Tanjug/AP/Belgian Federal Police Foto: Tanjug/AP/Belgian Federal Police

Ta naprava nije eksplodirala u vreme napada, nego je aktivirana kasnije pod nadzorom policije.

Odmah nakon što su uhapsili Abrinija u medijima se spekulisalo da je "najverojatnije" on muškarac sa šeširom.

Međutim, portal politico.eu, pozivajući se na jednog belgijskog zvaničnika rekao je da je muškarac sa šeširom visok oko 190 centimetara, dok je Abrini visok 175 centimetara.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA