UŽAS NA KOSOVU: Albanci napali dve srpske devojčice!

Bile smo sa majkom kod strica, ona je požurila kući jer su nam došli gosti, sestra je otišla do prodavnice i u tom trenutku naišao je automobil, usporio je, gotovo se zaustavio, otvorio se prozor i osetila sam udarac - rekla je starija devojčica

  • 5

U srpskom selu Preoce, u opštini Priština u subotu uveče iz automobila u pokretu napadnute su dve maloletne devojčice (12 i 14).

PROŠLO JE 12 GODINA OD PROGONA SRBA S KOSOVA: Paljene su SRPSKE SVETINJE I KUĆE, ubijani su ljudi!

Devojčice su se majkom bile da posete strica. Na povratku majka je požurila, kući jer su im došli gosti, mlađa devojčica je ušla u prodavnicu dok je starija sačekala ispred, kada je iz automobila u pokretu zadobila udarac.

- Bile smo sa majkom kod strica, ona je požurila kući, jer su nam došli gosti, sestra je otišla do prodavnice i u tom trenutku naišao je automobil, usporio je, gotovo se zaustavio, otvorio se prozor i osetila sam udarac - rekla je starija devojčica, koja je od bola i straha počela da vrišti.

TUČA MAKEDONACA I ALBANACA OKO PRAVOSLAVNOG KRSTA: Povređena tri policajaca (VIDEO)

Njena mlađa sestra, koja je izašla iz prodavnice u međuvremenu je čula da napadači govore albanski jezik.

Foto-ilustracija: Profimedia/Variopress Foto-ilustracija: Profimedia/Variopress

Porodica Jovanović čije ćerke su bile meta napada slučaj nije prijavila policiji, kako je rekla majka devojčica iz “straha, a i sumnje da bi policija bilo šta preduzela”.

- Za decu je ovo velika trauma kao i za sve nas" rekla je majka i dodala da je to njihova svakodnevica i da ne zna da je neko prijavio policiji slične događaje. Prema njenim rečima, provokacije su svakodnevne, posebno od strane radnika koji grade put.

- Oni često nasrću automobilima na nas i uplašeni smo – rekla je majka.

Predsednik Privremenog organa opštine Priština Ljubinko Karadžić je u izjavi za "Telegraf" najoštrije osudio incident u selu Preoce.

- Napad na devojčice je za svaku osudu, nažalost incident nije prijavljen, pa samim tim nije ni registrovan – rekao je Karadžić.

U SKOPLJU I DALJE NAPETO: Albanci ne odustaju od svojih zahteva, ne žele pravoslavni krst (VIDEO)

On je dodao da će od nadležnih organa zahtevati da istraže slučaj i istakao kao problem lošu osvetljenost u Preocu.

- Ulice su prometne, nisu osvetljene, nema ni ležećih policajaca, generalno u svim srpskim sredinama u opštini, radimo na rešavanju tog problema i nastojaćemo da ga u dogledno vreme rešimo, ne samo u Preocu, čime će i bezbednost naših gradjana biti podignuta – rekao je Karadžić.

Preoce je selo u središnjem delu Kosova 6 km južno od Prištine, na magistralnom putu Priština – Skoplje i važi za saobraćajnu raskrsnicu puteva zbog čega je neophodno da se preduzmu mere za poboljšanje bezbednosti meštana. Trenutno u selu živi više od 100 srpskih porodica.

(S.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • natty

    12. april 2016 | 01:18

    Gospode Boze spasi i sacuvaj ove jadne ljude od ove siptarske napasti ..

  • VP 8520

    12. april 2016 | 16:14

    A šiptari kod nas žive bolje nego mi zasticeni ko beli medvedi.. pun mi ih je vise k*rac...

  • ko vlada Srbijom

    15. april 2016 | 14:30

    Drzava koja je iznedrila tolko naucnika, pisaca, vojskovodja, sportista, cija deca redovno osvajaju nagrade iz matematike, fizike, informatike, ne moze da iznedri jednog pravog politicara.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA