MALVERZACIJE SA NOVCEM IZ BUDŽETA OPŠTINE VRAČAR: Saslušanje Branimira Kuzmanovića u Palati pravde

Kuzmanović se, po prijavi Državne revizorske institucije, tereti za nezakonito trošenje budžetskih sredstava

  • 2

Bivši predsednik opštine Vračar Branimir Kuzmanović, funkcioner Demokratske stranke, saslušava se u Palati pravde zbog malverzacija sa novcem iz opštinskog budžeta.

Demokratska stranka na Vračaru zapošljavala nezakonito!?

Kako je prošle godine procenila Agencija za borbu protiv korupcije, Kuzmanović se našao u sukobu interesa, jer je novcem iz opštinskog budžeta finansirao rad Fondacije za talente, čiji je upravnik njegova majka Verica Brančić, zbog čega je u julu prošle godine podneo ostavku na mesto predsednika opštine Vračar.

Prema saznanjima "Telegrafa", sumnja se i da je Kuzmanović zaključivanjem ugovora za usluge održavanja higijene, za potrebe Gradske opštine Vračar, kao i usluge bežičnog interneta i usluge kombinovanog kolektivnog i dopunskog zdravstvenog osiguranja zaposlenih u GO Vračar, trošio opštinski novac za ono čemu nije bio namenjen.

Protiv Kuzmanovića podneta je krivičnu prijava zbog nenamenskog trošenja budžetskih sredstava, a u izjavi za "Telegraf" Kuzmanović je rekao da će dokazati ne samo da nije kriv, već i da je rad opštine za vreme njegovog mandata jedinstven primer u Srbiji kako se štedelo za dobrobit građana.

- Pre četiri godine uštedeli smo 3.5 miliona dinara, a 2013. 1.9 miliona, dok su se opštinski funkcioneri odrekli 600.000 dinara, kako bi pomagali građanima. Od tog novca su đaci iz škola sa naše opštine, na primer, nagrađivani kompjuterima, a u sudu sam objasnio kako su ostvarene sve te uštede - naveo je Kuzmanović, napominjući da je današnje saslušanje proteklo "vrlo pristojno".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Калуђер

    15. april 2016 | 14:09

    Независно од ове истраге (и избора), чињеница је да је овај "господин" био врло лош и као председник, и као човек. Добро је да је бивши.

  • Steva

    15. april 2016 | 13:59

    Iz Armnani odela Bane uskače u prugasto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA